-->

5. a 6. kolo | muži

23 June 2007 Author :  

No a je nejvyšší čas zveřejnit články o mužích. Myslím tím články z Opatovic a radíkova. Tyto články mi včera poslal Honza Malý z Neplachovic a já je tedy nyní můžu zveřejnit.

 

Opatovice | 23. června 2007

Větrná loterie. Přesně tak se dá nazvat další závod extraligy konaný v sobotu 23.června 2007 v Opatovicích. Zdejší trať je mírně do kopce a u terčů to pěkně foukalo. Těsně před zahájením soutěže byla nainstalována časomíra z Radíkova. To vše dělalo vrásky celkem 57 družstvům. Vy padalo to na těžký závod, kdo nebude u čáry bude mít problém se sražením terče. S těmito těžkými podmínkami se nejlépe vyrovnali hasiči z Nevcehle. Vítr ne vítr, kopec ne kopec, příliš netaktizovali a zastavili čas na 17,29. Plumlov měl problém na koši, voda šla proto trochu později a to bylo jen dobře. Čas 17,59 jim zajistil krásné umístění na druhé příčce. Lestkov opět nezaváhal a přidal do sbírky další čas pod 18 sekund (17,84). Poslední sedmnáctku předvedl Olšovec 17,98. Tento výkon byl určitě překvapením, protože výkonnost Olšovce jde nahoru. Další časy byly těsně nad hranici 18 sekund. Mladí hasiči Petrovice B jsou opravdu dobří (18,03). Lavičky mají dobrou formu. Úherce obsadily 7.místo za výkon v čase 18,14, následován Litavou (18,20). Velký vítr a nedoběhnutí až k čáře stříkání zamezilo dobrému výsledku Bolatic. Radíkov měl problém na pravém proudu. Také Urbanov a Bašnice nezvládli svůj pokus příliš dobře. Každopádně to byl těžký závod, který pěkně zamíchal extraligový kotel. Po deštivém vyhodnocení soutěže se soutěžící přemístili do další obce v okrese Přerov a to do Radíkova .

Radíkov | 24. června 2007

Radíkov patří mezi tradiční pořadatelé soutěží Velkopopovický kozel Extraligy ČR v požárním útoku. I termín se takřka nemění. Letos se zde soutěžilo v neděli 24. června 2007. Dráha je zde travnatá a pečlivě udržovaná. Náběh k základně je celý na asfaltu. Časomíra je také domácí a pro mnoho proudařů jsou těžké terče noční můrou. To však již pomalu přestává být pravdou, protože i zde padají skvělé časy a „sedmnáctka“ již není výjimkou. Počasí bylo letní, vítr mírný. Vše bylo připraveno, aby se do boje o body a umístění pustilo 47 družstev mužů a 13 družstev žen. První místo a pořádný bodový příděl si vybojoval Čechtín. Krásně provedený útok zastavil čas na 17,18. Na rozdělovači své umění po delší době předvedl Emil z Petrovic. Druhý nejlepší čas dne předvedl Urbanov (17,60). Tento pokus byl sice s chybou na dopravním vedení, ale i přes nenatažené hadice se podařilo proudařům z dálky přesně srazit terče. Třetí příčka patří po zásluze Petrovicím (17,67). Jejich nová sestava již nabírá tempo a určitě se brzy dostanou na přední příčky tabulky. Další čas jen o setinu horší než Petrovice, předvedl Prchalov (17,68). Velmi rychlý koš, pak taktické počkání v kádi a pak už je vše na proudařích. Ovšem zde zažil krušné okamžiky rozdělovač. Hadici B zapojoval za běhu a jen tak tak stačil doběhnou s vypětím všech sil. První čas pod hranici 18 vteřin předvedly Neplachovice (17,81) a páté místo. I zde byl však problém na rozdělovači, který pozdě odběhnul od základny. Ani Plumlovu se chyby nevyhnuly. Špatná práce na béčkách a prostřik zastavil čas na šesté pozici- 17,83. Sedmé místo získaly Šarovy (17,89). Petrovice B jdou ve stopách svých vyzrálejších kolegů. Čas 17,96 je velmi dobrý na tak mladý kolektiv a už jsem slyšel hlasy, že se „áčko“ a „béčko“ prohodí . Devátá příčka patřila domácímu Radíkovu. Po nezdaru na předešlé soutěži si to doma chtěli vylepšit, ale moc se to nepovedlo. problém při sestřiku znamenal 18,02. Do první desítky se ještě vmáčknuly Lhenice (18,15). Nyní o těch, kterým se tak dobře nevedlo. Překvapení letošního ročníku Lestkov. Problém na koši, tím pádem přetažení vedení a následný přešlap na pravém proudu znamenal neplatný pokus. Lavičky měly problém na savicích. Zlepšující se Litava zaváhala na koši. Problém s košem měly i Bolatice, kde košař podklouznul a zastavil se až za kádí. A do třetice koš v podání favoritů z Úherců. Těm se letos nedaří tak, jak si sami přejí a ze šesti závodů mají 3x N. Nedařilo se však i dalšímu hvězdnému týmu z Nevcehle. Vše vypadalo dobře, ale pravý proudař při doběhu uklouznul, spadl na záda a z takové pozice se terč trefuje špatně. Tím, že stále vyhrávají jiné týmy a favorité kazí se vše zajímavě míchá a tabulka průběžného pořadí je pěkně napěchovaná. Určitě je to zajímavé a těžko si jen pomyslet, kdo bude ve výsledku nejlepší.

Videa