-->

5. kolo | Radíkov

29 June 2008 Author :  

Krásná letní neděle 29. června 2008 přivítala početné startovní pole na další soutěži seriálu Velkopopovický kozel Extraligy ČR v PÚ na hřišti v Radíkově. Domácí patří mezi velmi zkušené pořadatele, takže vše bylo precizně připraveno. Novinkou byla nová časomíra včetně terčů s velkým čitelným LED displejem.

 

Soutěž byla zahájena v 9.30 prvním pokusem hasičů z Neplachovic. Ti se však předvedli špatně nabranou vodou. Pak se však na start chystá Litava a je to nářez. Krásný pokus končí časem 17,11 a podle výsledků předchozích ročníků by to mohlo stačit na medaile. Letos je to vše trochu jinak. To předvedli hned v zápětí hasiči z Trnavy. Parádní pokus a všek zůstaly jen otevřená ústa údivem. Trnava sráží terče za 16,89. Šarovy si vybraly smůlu při sestřiku, kde na pravém proudu byla později voda a ještě to prostříknul na 18,64. Nedokončený pokus předvedl Pustkovec. Levý proudař měl problém na základně, následně to chtěl dohnat a upadnul. Letohrad- Kunčice měl trochu problém s roztažením béček, přesto 17,70. Petrovice předvádějí pěkné útoky a bez zaváhání je tam 17,56. Nedařilo se Babicím, kde pravý proudař byl daleko od terče, přestože Karlos dával vodu ze stroje později (18,51). Čechtím se pokusil nasbirat co nejvíce bodů časem 17,69. A je tady Plumlov. Po předešlém závodu je vidět nervozita. Snad se to dnes podaří. Podařilo se to na shodný čas s Litavou 17,11. Domácí Radíkov se za mohutného povzbuzování vydává na trať. Trochu prostřik na pravém proudu (17,58). Rozhodčí u čáry však zvedá červený praporek za překročení čáry sestřiku. Po poradě s hlavním rozhodčím je však verdikt přehodnocen na platný pokus. K překročení došlo pouze proudnící a to ve vzduchu.

To se však již všichni těší na pokus Nevcehle. Laťka je sice vysoko, ale pro draky z Nevcehle to není problém. V sobotu večer byli trochu poléčit svůj stroj u Karla Gáby a to bylo vidět. Rychlý koš, jak je zvykem, voda ze stroje do perfektně nataženého vedení. Výstřik hluboko pod 16 vteřin. Přesto proudaři měli dostatek času na záklek, Výsledný čas byl 16,85. Vpravo dokonce 16,59. Právě jsme viděli vítězný pokus! Do celkového pořadí ještě velmi promluvil stále se zlepšující Olšovec (17,29). Také Prchalov předvedl parádní pokus (17,39). Tentokrát už košař nezapojoval spoj B, ale přesto museli značně počkat se savicí v kádi,aby to neutopili. Dnes se trochu nedařilo Urbanovu. Pravý proudař měl problém se spojením proudnice a pozdě klekal (17,84). Úherce si opět vybraly svůj kalich hořkosti. Červený praporek se zvedl za nenašroubovaný koš. Květinov předvádí stabilní výkony, ale tady to bylo jen těsně od sedmnáctkového času (18,02). A už se čeká co předvedou hoši z Lhenice. Šlo jim to krásně a sestřikli v čase rovných 17,00. Myslím, že byli spokojeni. O start žen se postaraly holky z Nevcehle. Anetka chybovala na koši. Pozdě voda ze stroje a proudařky měly co dělat, aby nepřešláply čáru. I přes tyto chyby sestříknuly za 18,52 a daly šanci na vítězství i ostatním :). Toho hned vzápětí chtěly využít Lhotky. Málem se to podařilo Ovšem prostřik pravé proudařky zastavil čas jen těsně za časem Nevcehle (18,60). Vlevo to bylo skvělých 17,02. Lhotkám na paty krutě šlapaly domácí děvčata z Radíkova. Krásně načasovaný pokus znamenal čas 18,61. Na takřka samý závěr se připravují Kunovice B. Nenechte se splést názvem. Jedná se právě o ty legendární Kunovice z předešlých ročníků. A také se tak předvedly.

Sice na pravém proudu chyběla Věrka, ale plně ji zastoupila proudařka z Loukova. Výsledek byl jako za starých časů 17,45. To vše ještě mohly změnit ladies z Chrášťan. Z počátku to i tak vypadalo. Ovšem proudařka na levém proudu měla velký problém při doběhu. Uklouzla a předvedla krásnou otočku o 360 stupňů. Pak teprve vleže sestříkla terč. Škoda.

Videa