-->

8. kolo | Květinov

19 July 2008 Author :  

VPK Extraliga ČR v požárním útoku se nám přehoupla do druhé poloviny závodů. Osmý díl seirálu pořadatelsky zajišťoval Květinov (okres Havlíčkův Brod). V sobotu 19.7.2008 na pěkný areál do Květinova přijelo závodit 35 družstev mužů a 10 družstev žen. Časomíra SDH Petrovice, na kraťoučko střižený pažit, slunečno.

 

Jak tomu již bývá zvykem, nebo dokonce pravidlem, dávalo to opět tušit kvalitní závod. Přesto v Extralize letos poprvé nebylo na vítězství nutno zaběhnout čas pod sedmnáct vteřin, k vidění bylo 12 časů pod osmnáct ... Z vítězství se v Květinově zaslouženě radovali borci ze Lhenic (TP). Lhenice letos jezdí pravidelně Extraligu prvním rokem, přesto jsou v celkovém hodnocení na druhém místě a pěkně "prohánějí" letošního lídra Nevcehle. Nevcehle (JI) dnes na druhém místě. Benymu na béčkách svazovala odpovědnost za kvalitně připravený zítřejší závod v Sedlejově (Beny je ze Sedlejova) ruce a nohy a trošku se zdržel na základně. Proto byli proudaři kratší a čas byl "až" Embarassed 17,24.

Možná to nebylo tou zodpovědností, Beny se vymlouval na nové béčko od stroje, ale nevíme jestli mu to věřit Laughing. Vítěz Havlíčkobrodské ligy 2007, tým ze Sedlatic (JI) překvapivě bodoval na třetím místě, s časem 17,44. Na pravém proudu klukům běžel proudař z Dolních Němčic (vedoucí tým Jihlavské OPEN ligy). Na čtvrté místo, se shodným časem 17,52, se nám vmáčkla dvě družstva, úřadující Vítěz Extraligy z loňského roku - Plumlov (PV) a Pšánky (HK). Šesté místo obsadil Žďár (JH), za čas 17,63. Kluci ze Žďáru skončili v roce 2004 v celkovém hodnocení Extraligy na třetím místě a od té doby sem tam na nějaký extraligový závod zavítají a "berou" body pravidelným účastníkům.

Samozřejmě to myslím v dobrém Wink. Petrovice (TR), které byli minulý víkend bez bodu dnes trochu zabrali a brali devět bodů za sedmé místo a čas 17,66. Osmé místo a letos pozvolný rozjezd Bolatice (OP), čas 17,69. Deváté místo bylo dnes pro Radíkov (PR) a za čas 17,73 nebyl určitě Vlasta Hynčica rád. Narážečku dělal o tomto víkendu Radíkovu David z Květinova. Pro nás neznámý tým hasičů z Výsonína (CR) obsadil desátou příčku - 17,81. Jedenácté místo a Prchalov (NJ) - 17,84. Pár bodů brali za dvanácté místo i hasiči z Bašnic (JC). "Joudové" z Neplachovic (OP) a třinácté místo s první osmnáctkou - 18,03. Na čtrnáctém místě startoval na pravém proudu za Kámen (HB) Lukáš Hons z Petrovic, čas 18,11. Poslední bodovanou, patnáctou, příčku brali Svijany (LB) s časem 18,15. Mezi smolná družstva letošního ročníku se letos zařadili i kluci z Letohradu Kunčic (UO), nějak jim to nejde. Vloni skončili v celkovém hodnocení v Extralize na osmém místě, letos jsou zatím až dvacátí první. Dnes to bylo osmnácté místo s časem 18,38. Vacenovicíím se letos nepodařilo zatím získat žádný bod. Tentokrát to bylo zapříčeněno pozdním odběhem proudaře od základny, dvacáté místo a čas 19,34. Urbanov třetí závod za sebou bez bodu, dnes kvůli špatnému naražení, čas 19,36 a dvacátéprvní místo. Musím upozornit na přání kluků z Urbanov, že to nebylo kvůli únavě Cool... Domácí Květinov také nebodoval. Fanda na rozdělovači nezapojil na základně, zapojoval až za běhu a vykrátil proudaře, čas 20,82 a 25. místo. Čechtín na levém produ u Stíhače nejlepší sestřik dne (tuším 16,60), Pepa vpravo ovšem nedal proudnici a čas 21,69.. Neplatný pokus Litava, Trnava, Úherce (koš).

V ženské kategorii zase ta stará písnička, Nevcehle jedéé Laughing Nevcehle tento víkend opět s narážečkou Luckou z Čechtína (Anďa je ještě pořád marod s kotníkem, ale na "Moravskoslezskou" Extraligu za 14 dní už snad bude ok). Už ani nevím, proč se holkám nepodařila šestnáctka Tongue out, přesto první místo a čas 17,21. Na druhém místě dorostenky z Výčap a čas 17,63. Lhotky Team se nechaly vyburcovat a další semnáctka - 17,86. Alespoň čtvrté místo si pro ladies z Chrášťan "vymodlili" všichni jejich fanoušci (uričtě jich bude dost), také kvalitní čas 18,34. Páté místo a děvčata z Břehů (okres Mladá Boleslav, nebo Pardubice?), čas 18,45. Šesté místo holky z Kunětic a čas 18,62. Poslední bodované místo v ženské kategorii Lukavice, 20,41. Osmou, první nebodovanou příčku, Pravčice - 20,49. Holky měly před víkendem nějaký problém s nářadím, ale to je asi jejich interní záležitost Sealed... Extraliga se nám přesunula na nedělní závod do Sedlejova. Všichni tam poměrně chvátali, protože v Sedlejově se měla večer odehrát velmi očekávaná soutěž o nejrychlejší vodu z mašiny ...

Videa