-->

2. kolo | Opatovice

27 June 2009 Author :  

Uplynulo dlouhých 28 dní a je tady druhé kolo letošního ročníku Velkopopovický kozel Extraligy ČR v požárním útoku. Je sobota 27. černa 2009 a čeká nás soutěž na okrese Přerov, konkrétně v Opatovicích.

 

Ovšem běh předchozích dní vše změnil. Letošní léto je poněkud zvláštní. Prostě pořád prší. Takže v uplynulém týdnu měli hasiči právě v okolí Hranic na Moravě a nejen tam plné ruce práce se živelnou pohromou jako je povodeň. A to ovlivnilo i pořádání tohoto kola extraligy. Soutěžní dráha v Opatovicích dostala deštěm pořádně zabrat a tak se pořadatelé v pátek na poslední chvíli rozhodli konání přemístit do nedaleké obce Býškovice. V Býškovicích se vše konalo na travnatém fotbalovém hřišti. Základna byla umístěná na kobercích. Ovšem přesto se nadalo zabránit rozbahnění terénu kolem základny a u kádě v průběhu soutěže. Náběh k základně byl mírně z kopečka, tak jako celá dráha. Čas měřila časomíra z Radíkova. Své síly porovnalo celkem 47 družstev mužů a 15 ženských kolektivů. Soutěž se započítávala také do Velké ceny okresu Přerov.

Počasí bylo oblačné, ale celou soutěž to vydrželo bez deště. Ačkoliv soutěžní trať přímo vyzívla k rekordním časům, tak k tomu nakonec nedošlo. Přesto je skvělé, že bylo v mužské kategorii k vidění celkem 17 časů pod hranici 18 sekund! Totéž platí o ženách protože i tam byly čtyři časy pod 18 sekund. plný počet extraligových bodů si odvezl opět PLUMLOV. Šli celkem nadoraz, ale košař nezvládl své nářadí na 100%, takže voda ze stroje šla později, než je tento tým zvyklý. Přesto nejlepší čas dne (17,15). jako přes kopírák předvedly umístění z prvního kola i borci z LITAVY. Za čas 17,20 ji zajistil druhou příčku. a hned po nich se předvedly ÚHERCE časem 17,27. Je to snad nějaké znamení, že se opakuje umístění na prvních tří družstev z předchozího závodu? jen o málo horší (17,29) se umístili letos ve skvělé formě hasiči z LAVIČEK. následující pátou příčku si mezi sebe za čas 17,30 rozděliliy dva týmy. NEPACHOVICE a NEVCEHLE. Prvně jmenovaní byli se svým výkonem velmi spokojeni. Ovšem kluci z Nevcehle byli zklamáni, první terč šel totiž k zemi v čase 16,62.

Kromě toho si Jurič po tomto pokusu pochroumal nohu a ne dalším závodě určitě nebude startovat. tím pádem nemáme šestou příčku a jdeme rovnou na sedmou pozici, kde se pěkným pokusem v čase 17,47 umístili nevcehelští sousedé a to PAVLOV. 17,54 je výsledný čas VELKÝCH HOŠTIC. Tento tým má letos sezónu výborně nastartovanou, takže se můžeme těšit na další útoky v jejich podání. po čtvrtém místě z Kunčic navázali devátým místem za čas 17,62 hasiči z TRNAVY. Možná čekali lepší umístění, ovšem proti posledně mají nějaké změny na proudech. jen o jednu setinu horší čas předvedly VRBĚTICE (17,63) jedenáctou příčku získal RYCHLOV a na dvanáctku se usadili kluci z LESTKOVA, kteří chtějí navázat na dobré výkony z ročníku 2007. Dnes předvedli 17, 70. o minimálních rozdílech svědčí další čas 17,72 a to v podání DRŽKOVÉ PETROVICE měli trochu problém na sestřiku (17,74) poslední dnešní bodovanou příčku obsadili přespolní hasiči z BABIC. Také oni měli trochu při sestřiku na levém proudu 17,81 Kromě krásných sportovních výkonů bylo k vidění i několik neúspěchů. Kupodivu se dnes výrazně kazilo na koši, kde bylo několikrát vidět koš upadlý na zemi nebo minimálně našroubovaný s velkými obtížemi. Kazilo se také na rozdělovači, kde si největší smůlu vybrali hasiči z PUSTKOVCE. V ženské kategorii začíná být pěkně husto a cesta za titulem bude asi složitá.

Holky z NEVCEHLE se předvedly ve své nejlepší podobě a vyvarovaly se chyb z prvního závodu. Výsledný čas 16,78 byl dnes nejrychlejší ovšem druhé se časem 17,15 vracejí na scénu staré dobré VÝČAPY B (Q). To jsou ty Výčapy, které kralovaly extralize v letech 1999-2001, a 2003-2004. a aby toho nebylo málo, tak třetí se umístily VÝČAPY (nedávno ještě dorostenky) časem 17,60 krásným časem se ještě předvedly holky z PRAVČIC (17,96), které první kolo extraligy vynechaly. perfektně v silné konkurenci obstál tým z MILOTIC NAD BEČVOU (18,63) KUNOVICE prošly spoustou změn a jejich výkony se vracejí k tomu, co jsme od nich zvyklí. Dnes to bylo 18,81 a šesté místo jeden extraligový bod si odvezl tým hasiček ze LHOTEK za čas rovných 19,00 Přestože se soutěž konala na jiném místě než bylo původně v plánu, tak pořadatelé tuto změnu zvládli a až na pár drobných chybiček vše proběhlo perfektně.

Videa