-->

4. kolo | Květinov

04 July 2009 Author :  

Extraligový „cirkus“ pokračuje dál a to v Květinově v sobotu 4. července 2009. I tady se na organizaci podepsaly předchozí deště, které trápí již druhý týden takřka celou republiku. Naštěstí tady byla podmáčená pouze louka určená k odstavení vozidel. Trať byla v naprosto perfektním stavu. Základna je položená na zámkové dlažbě a náběh od startu je mírně z kopce.

 

Počasí bylo přívětivé, takže svítilo sluníčko a teploty se vyšplhaly tak vysoko, že přišly vhod i plavky. Do soutěže se přihlásilo celkem 34 mužských týmů a 10 ženských. Čas měřila časomíra z Petrovic s novými terči. Na tomto závodě se kromě pravidelných týmů jezdících Velkopopovický kozel Extraligu, předvedly také týmy z Open ligy a Havlíčskobrodské ligy. Soutěž byla zahájena neplatným pokusem hasičů z Nové Vsi u Světlé. Rozdělovač nezapojil a aby toho nebylo málo, tak košař nenašrouboval koš. Příliš dobře se nedařilo ani Podmoklanům. Velmi nadějně to vypadalo pro momentálně třetí tým Open ligy, Sedlatice. Výstřik 16,30, ovšem sestříknuto velmi pozdě (18,57). Soutěž se opravdu rozjížděla pomalu (co se týče výkonů), protože další tým Únětice nedokončily, pro prasklou hadici. Další neplatný pokus v soutěží předvedl Kunemil po nezapojení proudnice na levém proudu. To už nás čeká domácí Květinov. V minulých letech se jim doma příliš nedařilo. Dnes však bylo vše jinak. Nádherný pokus a časomíra ohlašovala 17,57. Hned následující Trnava se pokusila tento čas překonat ovšem prostřik způsobený pádem při zákleku na pravém proudu zastavil čas na 17,75.

Na start se postavili hasiči z Neplachovic. Letos se jim daří sbírat body do celkového pořadí výrazně lépe než v předešlém ročníku. Voda ze stroje jde něco kolem 8 vteřiny a sraženo bylo za 17,45 (16,83L). Takže máme nový vedoucí čas, ovšem určitě nelze počítat, že by se jednalo o čas vítězný. Hned následující Babice se to pokusily změnit. Na levém proudu vypomáhal týmu Karla Gáby legendární petrovický proudař Lukáš Hons. A Babice vsadily na dobrého koně, protože výsledný čas jejich pokusu byl 17,72. Mladý tým Petrovic se letos rozjíždí pomaleji než v předešlých letech a předvádějí 17,91. Urbanov se nemohl účastnit předešlého víkendů z důvodu nemoci Davida na rozdělovači. Dnes našli náhradu a předvedli se časem 17,95. Čechtín zaběhl čas 17,79. Nepříliš dobře se dařilo Držkové. Nenašroubovaný koš a konec. Naprosto opačný pokus předvedl Plumlov. Ačkoliv košař nasadil koš až na druhé nacvaknutí, tak vše bylo skvělé a čas 16,73 znamená nejen průběžné první místo, ale i celkové vítězství na této soutěži. Plumlov opravdu jééééde. Ovšem hned v zápětí je mírně ohrozil Lestkov. Perfektní sestřiky zastavily čas těsně za hranicí 17 vteřin (17,12). Problém s košem měli kluci z Bolatic.

Byl našroubován později. Ovšem nejvíce se nedařilo na rozdělovači. Při doběhu a brzdění u základny upadnul Martin na rozdělovači. Dokonce si při pádu totálně roztrhnul tretru. Neplatný pokus. Vacenovice nejsou v optimální formě (21,93). To už všichni čekají na pokus v podání Nevcehle. Jurič je zraněný, takže našli plnohodnotnou náhradu v podání Lukáše Němce z Petrovic, Čechtína, kterého možná příznivci extraligy znají více pod přezdívkou „Stihač“. Nejvíce nervózní byl ovšem právě Jurič, který seděl ve stánku hleděl před sebe s rukama zatnutýma v pěst a čekal, co se stane. A určitě to jeho soustředění pomohlo. Sice to asi nebylo to nejlepší, co tento tým dokáže, ale 17,17 a třetí místo je určitě skvělý výsledek. To ovšem ještě čekali co předvedou kluci z Litavy. Druhý tým letošní tabulky mírně chyboval na béčkách a levý proud byl krátký (17,81). Ještě na první pozici mohl něco změnit tým z Úherců. Těm to letos taky pěkně jede. Plumlováci byli napnutí a na časomíře po mírném prostřiku svítí 17,44. Kámen je obec na havlíčskobrodsku a předvedli se časem 18,74. Další neplatný pokus dnešního závodu předvedl Pavlov. Proudař odbíhal velmi pozdě a z dálky to srazit nešlo. Dnes se nedařilo podle představ ani Velkým Hošticím (18,46). Mají skvěle rozjetou sezónu a umí časy kolem 17,30. Dolní Němčice určitě litovaly obrovského prostřiku na levém terči (18,26). Na pravém to totiž bylo za luxusních 16,70!! Podobně to vypadalo také v podání skvělých Laviček.

Výsledný čas byl asi zklamáním (17,94), protože na levém proudu to bylo 16,64. Vydařený pokus předvedl Radňov (18,15). Problém se strojem měl tým z Věže. Netín se předvedl časem 18,23 (L17,97). Velmi povedený pokus předvedli hasiči z Hluboké (17,86). Cekem dnes padlo 14 časů pod 18 vteřin. Takřka začíná platit, že kdo chce být na bedně musí předvést 16-náctku. A kdo chce body musí předvést 17-náctku. Takhle „drsná“ je letos extraliga. Přejdeme k děvčatům, které mužskou část soutěže trávila sledováním skvělých výkonů a opalování svých krásných křivek na první prosluněné soutěží letošního ročníku Velkopopovické kozel Extraligy ČR v požárním útokuJ. Soutěž už pravidelně zahajují holky z Výčap. Vše vypadalo velmi nadějně a je jen velká škoda prostřiku (18,81). Fenomén mezi ženskými týmy se jmenuje Nevcehle. Předvedly opět parádní podívanou na hranici rekordu extraligy a to časem 16,60. Pozor Lůca srazila za 15,80!!! Holky ze Lhotek zastavili čas na hodnotě 20,28 po obrovském postřiku (P16,91). Chrášťanské ladies mají smolnou nit špatných pokusů. Problém s košem znamená čas 23,93. Snad je to nezlomí a ukážou všem, kdo je pánem Krušnohorské ligy. To už nás čeká pokus s hodnotou 17,66 v podání královen z Výčap Q. Je jen škoda prostřiku, protože Šuta srazila svůj terč za skvělých 16,48. Že by se nevcehlačky měly začít bát o svou suverenitu? Podmoklanská děvčata se předvedla časem 20,77.

Sychotín to rozběhl nějak příliš rychle, protože proudařky zahodily hadice bez proudnic. Nedařilo se ani Sedlejovu. Holky vzadu doslova utopily své kolegyně vepředu. Třetí místo si z poslední startovní pozice vybojovaly Pravčice. Velmi povedený pokus a čas 17,99.

Videa