-->

6. kolo | Vacenovice

11 July 2009 Author :  

Vacenovice opět pořádají extraligu. Ano je to tak. Po dvouleté odmlce se konala extraliga v sobotu 11. července 2009 na novém hasičském hřišti ve Vacenovicích. Čekání se vyplatilo. Náběh na zámkové dlažbě. Krásně střižený trávníček. Počasí i přes mraky bylo slunečné a celkem teplé. Comeback Vacenovic byl naprosto skvělý, takže soutěž pro celkem 44 družstev mužů a 16 družstev žen mohla začít.

 

Ačkoliv se na tak skvělé trati očekávaly časy pod 17 vteřin, tak vítězný čas měl hodnotu právě na této hranici. Druhé vítězství si vybojovali draci z Nevcehle, kteří zastavili časomíru na hodnotě 17.00. Jurič se vrátil po zranění nohy a předvedl se v dobré pohodě. Litava je letos takřka bez chyb a to bylo vidět i tady. Ačkoliv byl rozdělovač pomalejší, přesto šly terče dolů v čase 17.09 a druhé místo. Další stálice na předních místech je letos tým SDH Úherce. Jejich čas byl 17.28. Ze stejného okresu přijeli kluci z Brodeslavy, kteří se předvedli časem 17,51. Pátou příčku si vybojoval tým z Velkých Hoštic, kteří se letos předvádějí v tom nejlepším světle (17.57). Plumlov byl dnes viditelně zklamán svým výkonem. Myšák netrefil terč podle týmových představ. Výsledný čas 17.64 jim zajistil šestou příčku, což je zatím jejich nejhorší letošní umístění. Babice se předvedly dalším sedmnáctkovým časem (17.73).

Trpělivě sbírají body a v tabulce se neustále posouvají směrem nahoru. Osmou příčku obsadili hasiči z Laviček (17.75). Tento tým je velmi nebezpečný, protože jejich první sestřik je vždy zajímavý čas (dnes 16.45). To například potvrdili již vítězstvím z Radíkova. Takže stačí se jen trefit na obou proudech. Další čas pod 18 vteřin předvedl Žernovník (17.78) a poslední se pod tuto hranici vmáčknuly Vésky (17.98). Kluci z Bašnic letos extraligový seriál nejedou, ale přesto se v pozměněné sestavě předvedli časem 18.02. Květinov se teprve dostává do tempa a i na této soutěži několik bodů přidal do sbírky (12. místo, 18.08). Únětice vynechaly jen první kolo letošní extraligy. Ve Vacenovicích bodovali časem 18.20. Neplachovice měly problém na odběhu rozdělovače a tak pozdní voda a prostřik znamenal čas 18.21. Poslední bod si za čas 18.21 si odvezl tým z Držkové. Tak jako loni, se ženská kategorie nese v duchu start-cíl pro Nevcehli (17.14). Ovšem na této soutěži jim těžce na paty šlapaly Výčapy Q. Královny totiž předvedly shodný čas 17.14, takže na prvním místě bylo pěkně nabito. Tím pádem nemáme druhou příčku a jdeme přímo na třetí. A tam opět Výčapy. Mladší kolegyně se ukázaly takřka totožným pokusem jen měly horší sestřik (17.55). Čtvrtá příčka za čas 18.35 náleží děvčatům z nedalekého Petrova. Pravčice se umístily na páté příčce (18.57). Poslední čas pod 20 vteřin se povedl Lhotkám (19.15).

A jeden bod do extraligového hodnocení si vybojoval tým z Bučí, který přijel až z okresu Plzeň- sever (20.72). Premiéra nového areálu ve Vacenovicích dopadla perfektně. Je jen zvláštní, že nepadla žádná šestnáctka. Přitom sedm týmu mělo tento čas na jednom proudu. Běželo se zde krásně a věřím, že se tady Extraliga opět příští rok vrátí.

Videa