-->

2. kolo | Štrbice

20 June 2010 Author :  

V neděli 20. 6. 2010 od 9.30 hodin pokračoval 15. ročník Extraligy ČR v požárním útoku a 14. ročník Krušnohorské ligy závodem ve Štrbicích (TP). Na tento závod se sjelo 38 mužských a 13 ženských družstev z celé ČR.

 

I přes nepříliš dobře vypadající předpověď se počasí drželo, až na asi půlhodinovou přeháňku při útocích mužů, ale nebylo to nic, co by ovlinilo podmínky pro jednotlivá družstva a všichni měli tak srovnatelné podmínky pro své pokusy. Většina družstev měla dost nevyrovnané sestřiky a jen ti nejlepší, u kterých oba proudaři předvedli vyrovnané výkony, mohli myslet na dobré umístění. Nejlépe se se všemi nástrahami požárního útoku vyrovnalo družstvo Bezděkova pod Třemšínem, které dosáhlo času 17,20s. a nejvíc se přiblížilo hranici 16 sekund, kterou ten den překonalo pět proudařů, ale u všech se k nim nepřidal jejich kolega a tak šestnácku nikdo ten den nedal. I když se čekalo, že pár družstev se pod sedmnáct dostane. Na druhém místě skončili hasiči z Vřeskovic (KT) v čase 17,37s. a jejich pravý proudař srazil terč v čase 16,76 což byl nejrychlejší sestřik dne. Jako třetí skončilo družstvo Petrovice "B" s časem 17,46s. Vítěz z předešlého závodu, Trnava (TR), tentokrát mezi patnáct nejlepších nedosáhla, jejich proudaři měli dost nevyrovnané sestřiky, první 17,58s. ale druhý, ten rozhodující, až 19,80s. V kategorii žen opět byly bezkonkurenční ženy z Nevcehle (JI) s časem 17,20s. a jejich pravý proud byl jediný v kategorii žen pod sedmnáct sekund a to 16,64s. Nezvítězili ale tak přesvědčivě, jako v sobotním závodě, kdy byl jejich náskok 2,5 sekundy. Druhé ženy Radíkova (PR) zaostaly o 53 setin sekundy, když dosáhly času 17,73s. Třetí Výčapy "A" dosáhli také čas pod osmnáct sekund a to o 2 setinky 17,98s.

Kategorie žen tak byla mnohem vyrovnanější. U čtvrtých Vítonic (ZN) předvedly nejvyrovnanější výkon jejich proudařky, když obě sestříkly v naprosto stejném čase 18,23s. V předvečer nedělního závodu ještě proběhla soutěž o nejrychlejší náběr, kde zvítězili mezi muži z Radíkova (PR) a ženy sdh Touchovice (LN).

Videa