-->

3. kolo | Vrbětice

26 June 2010 Author :  

O uplynulém víkendu se v hasičském areálu ve Vrběticích uskutečnila Extraliga ČR v PÚ, soutěže se účastnilo 41 družstev mužů a 12 družstev žen.

Pořádající sbor hasičů z Vrbětic zaskočila a nepříjemně se snažila uhnat i matka příroda, která jim přípravy nijak neulehčila, jelikož na trati přímo na místě nástřikové čáry u terčů vznikl močál, který se nedařilo nijak odstranit, boj v podobě vysoušení vrtání sběrných vrtů a odčerpávání starých studní nedaleko hřiště, s kterým se vypořádávali celý týden před soutěží, však byl úspěšný a po následném pokladení koberců v den D se jen čekalo co a jak poví rada Extraligy, ze strany rady nebyl vyřčen žádný očividný nesouhlas tudíž vše se mohlo uskutečnit na místě samotném. Příjezd družstev a prezentace proběhla od 10:00, v 10:45 proběhl slavnostní nástup za doprovodu státní hymny a následně proběhla porada velitelů, kde zástupcům jednotlivých družstev promluvil hlavní rozhodčí Jarda Křen se svými příslušnými pomocníky.

Následně pak v 11.00 hod.odstartovala soutěž, celá řada týmů bojovala s terči ve Vrběticích velice statečně, bohužel pro některé to byl krásně slunečný den se skvělým zážitkem a výkonem v podobě cenných bodů , ale byli i takový, kterým štěstí nepřálo a přišli například o hadice, které neudržely tlak stroje. Kategorie Muži. V kategorii mužů ze startovním číslem 15. kralovali na 1. místě s výsledným časem 17,10 muži z Plumlova, v jejich případě se mohlo jednat i o vyšší šestnáctku, jelikož levý terč činil hranici 16,73. Na 2. místě se umístil Radíkov s časem 17,24 ale u mužů z Radíkova byla znatelná síla ala Nevcehle kdy jejich levý terč byl shozen v čase 16,77. Se startovním číslem 12. se na startu objevil Urbanov a ukázal jak držet krok jejich výsledný čas 17,39 stačil na 3. místo, v případě Urbanova se na rychlejším terči však neobjevila hranice 16 s nýbrž se jednalo o nepatrný rozdíl sestřihů, kdy levý terč byl shozen v čase 17,36.

Kategorie Ženy. V kategorii žen došlo v podaní žen z Nevcehle o přepsání historie a to stanovením nového extraligového rekordu.Na start nastoupily jako druhé a své suverénní vedení stanovily časem 16,15 , který jim připsal po zbytek soutěže zlaté ocenění a 1. místo v jejich případě byla rychlejší pravá proudařka s časem 16,09. Startovní číslo 6 patřilo ženám z týmu Výčapy B, jejich krásně provedený útok se na rychlejší levém terči zastavil na hranici 16,89 ,ale terč druhý až na 17,30, což jim zajistilo 2. místo v celkovém hodnocení. Kategorii žen na posledním volném stupni vítězů obsadily ženy SDH Chřášťany a jejich výsledný čas činil 17,68 a opět levý terč byl o něco rychlejší 17,28. Proudař a proudařka. Nejrychlejší sražený terč bývá samozřejmě ve Vrběticích také náležitě oceněn. Mezi muži to nebyl ani jeden z proudařů z první desítky týmu ale stal se jim 4. startující levý proudař z SDH Trnava s časem 16,63.Mezi ženami to bylo jiné kafe a nejrychleji sražený terč si zapsala na proudnici proudařka na pravé straně s výsledným časem 16,09 a dárkový koš putoval do Nevcehle.

Videa