-->

7. kolo | Sedlejov

25 July 2010 Author :  

V neděli 25.července se konalo 7.kolo Extraligy ČR v PÚ snad již u skoro tradičního pořadatele SDH Sedlejov. Jak už tomu zbývá zvykem, tak i letos předcházelo soutěži v Sedlejově sobotní soutěž Extraligy v Květinově odkud se v podvečer začali přesouvat družstva do Sedlejova. Sobotní večer a noc se družstva mohla pobavit při hudbě rockových kapel Fuckear a Svahová dostupnost 12°, které pro soutěžící hrála ve stanu na tenisovém kurtu ležícím ve sportovním areálu.

 

Někteří raději, ale zvolili variantu kvalitního odpočinku na závod a šli raději brzo spát, aby měli na nedělní, těžký, podmáčený terén dost sil. Ale ti co zůstali, tak mi připadali, že chvílemi sundávali hlavy a nasazovali trychtýře. Největší vytrvalci dokonce nechtěli ani v ranních hodinách pustit kapelu Svahovou dostupnost 12° domů, ale nakonec unaveni lihovými destiláty se i oni rozešli spát. Nedělní ráno vypadalo oproti sobotní jako černá a bílá vedle sebe. Nebe téměř bez mráčku naznačovalo, že by jsme dnes nemuseli vůbec zmoknout. Ovšem s povětrnostními podmínkami to bylo trochu horší než předešlý den. Bohužel i přes příjemné sluneční paprsky dráha závodu byla dostatečně podmočená celou dobu závodu od předešlého dvoudenního vytrvalého deště. Takže závody byli spíše o taktice družstev než o maximálních výkonech na hranici lidských možností. Soutěže se zúčastnilo 49 družstev mužů z 21 okresů a 14 družstev žen ze 7 okresů. První na start se již tradičně postavil Starý Lískovec Sport - celkem vyrovnané sestřiky ve výsledném čase 19,16 znamenal až 23.místo. 4. na startu byli Podmoklany z Havlíčkobrodska. O nich se letos proslýchá, že jim docela pěkně šlape a v Sedlejově si doběhli v čase 17,75 pro 2.místo. 8 na startu tj. tradiční pořadatel Extraligových závodů Letohrad Kunčice, kteří letos museli z povodňových důvodů svůj závod přesunout z 29.5. až na 7.8. . Kluci se letos ne zcela pravidelně ukazují na Extralize a výsledný čas 18,11 znamenal 7.místo a 9 bodů do tabulky.

Tradiční 11.startovní pořadí mají staří známí Petráši letos pod označením „B“ . Na nich jde vidět, že stále umí a na pohodu si odvezli 1.místo za čas 17,41. Na LP Lukáš Hons nejlepší sestřik dne v čase 16,97. Již nějakou tu sezonu hned po Petrovicích chodí na start Urbanov, který to měl ze všech soutěžních družstev mimo pořadatelů na soutěže nejblíže. Čas 18,26 a 8 místo, ale na LP měl Zdeny velice krásných 17,37. S 15 na start se postavil Plumlov. Myšákův prostřik na výsledný čas 19,00 znamenal 20.místo. Na PP měl Rohlíček 17,52 ! 17.startovní místo je Radíkov z Přerovska s plantážníky z Nevcehle a Sedlejova. Pěkně rozběhlý útok a snad příliš rychlá voda znamenala ne zcela 100% doběhy a zákleky proudařů a prostřik na PP znamenal čas 18,74 a poslední bodované místo. Kluci z Laviček vyběhli na trať se startovním číslem 24 a doběhli si pro výsledné číslo 3. za čas 17,91 a připsali si 15 bodů do tabulky. 32. na startu se objevili kluci z Petrovic A kteří dokážou předvádět velice pěkné výkony i pod hranici 17 vteřin. Ale terén pravděpodobně zapříčinil podklouznutí PP a prostřik na 18,99 a celkové 19.místo. Loňský vítěz soutěže SDH Nevcehle se letos na startu neukázal, ale i tak se 5 ze 7 členů na soutěži ukázalo v jiných dresech než jsme bývali zvyklí. 3 závodníci za Radíkov a Jurič s Majpem za Sedlatice, které skončili s časem 18,26 na 8.místě, kde Jurič měl jeden z nejlepších sestřihů dne v hodnotě 17,40. Po přestávce a přestavění trati zahájili soutěž klasicky Výčepy A. Mírné prostřiky na obou proudech znamenal čas 19,24 a šestou pozici celkem. Na 2.startovní pozici Nevcehle bez zraněné LP Káti, ale s adekvátní náhradou v podání reprezentantky Pavly Švaříčkové. Bohužel asi ji malinko překvapil nezvykle rychlý výstřik a její prostřik na čas 18,16 znamenal 3.místo. Jinak na PP i přes velmi těžký terén měla Lůca čas 16,54 a právoplatně si odnesla cenu za nejlepší proudařku dne.S 3 vyběhli na dráhu holky z Chrášťan. Ty v poslední době vykazují na Extralize velmi dobré výkony. Čas 18,90 sice asi nebyl k jejich spokojenosti,ale stačil na 4. místo . S 4 na start šli holky z Radíkova. Holkám se útok povedl na jedničku a právem si odvezli ze Sedlejova 1.místo za čas 17,76.

Domácí Sedlejov s časem 19,10 obsadil 5.příčku. S 6 na start se postavili Výčepy Q a u těchto zkušených matadorek a mamin šla vidět rozvaha při překonávání těžké dráhy a jejich zajištěný útok zakončený v čase 17,83 skončil na celkovém 2.místě. Letošní sedmá soutěž osmého kola Extraligy ČR v PÚ v Sedlejově skončila, poháry, ceny a finanční hodnoty byli předány a pomalu se už můžeme těšit na další dvoukolo v Ostravě-Pustkovci a Neplachovicích, ale to si budeme muset všichni nechat pořádně vyprat špinavé elasťáky a dresy po tomto mokrém víkendu.

Videa