-->

4. kolo 2012 Žernovník

10 June 2012 Author :  

O další body do tabulky Extraligy v PÚ přijeli soutěžící bojovat do Žernovníku. Po sobotním propršeném třetím kole, které pořádali hasiči z nedaleké Lipové, se přesunuly extraligové týmy na Blanensko. Zde pro ně byla nachystána spousta jídla, pítí a také místní DJ, který se snažil nabudit tu správnou atmosféru vhodnou pro spřádání taktiky na nedělní závod.

 

Přes noc se zatažená obloha vyjasnila a v neděli ráno to chvíli vypadalo, že bude svítit sluníčko. Bohužel toto počasí nevydrželo dlouho a tak asi od 20 startovního místa začala z mraků opět padat voda. Ale teď už k závodu. Krátce střižený pažit je na Žernovníku mírně z kopce, celý náběh a okolí základny je betonové. Na konci dráhy trochu těžší Němčické terče, ale extraliga zde nebyla poprvé, takže většina družstev už věděla jak na ně. Chvíli po čtvrt na deset proběhl slavnostní nástup, zazněla hymna, byli představeni rozhodčí, blesková porada velitelů a vše mohlo začít. V 9:35 se na základně začalo chystat první družstvo.

Celkem se zde o body do extraligy přijelo porvat 37 družstev mužů a 14 družstev žen. Svůj pokus nedokončily pouze 4 družstva a to v kategogii muži. U mužských družstev bylo k vidění spousta nevyrovnaných sestřiků a výsledného času, krerý by měl hodnotu začínající číslem 16, jsme se stejně jako v Lipové nedočkali. Jako patnácté s jedním bodem do extraligové tabulky skončilo družstvo Zbraslavi. Malinko problémy na narážce, ale mašina to dohnala, výsledný čas 18,20s. Na děleném 13ctém místě skončila družstva Bašnice a Bříšťan s časem 18,12s. Bašnice se namlsala v Lipové, kde skončili na skvělém čtvrtém místě, ale na Žernovníku se jim útok až tolik nepovedl. Bříšťany s vypůjčeným proudařem z Nevcehle na LP (17,48s), bohužel PP s velkým prostřikem, a tak pouhé tři body do tabulky. 12 místo pro Výčapy, krásný útok, všichni včas na svých místech, ale opět prostřik na LP v čase 18,11s. Neplachovice na 11 místě s nejhorším 17ctkovým časem mužské kategorie, konkrétně 17,88s. Vše perfektně rozběhnuto, ale s prostřikem obou proudařů asi spokojení nebudou.

Na desátém místě Žernovník s časem 17,85s. V tomto případě přesně podle hesla „O co déle čeká proudař na čáře na výstřik o to déle potom stříká na terč". S hodně pozměněnou sestavou letos nastupuje Sychotín a tomu odpovídali zatím podávané výkony. Ovšem na Žernovníku s jejich letos nejlepším časem 17,75s berou sedm bodů za deváté místo. Perfektně rozběhlý útok s prostřikem obou proudařů z Bezděkova pod Třemšínem stačil pouze na osmé místo v čase 17,73s. Na druhou stranu pěknými sestřiky zajistili proudaři z Chřášťan svému týmu sedmé místo v čase 17,68s. V loni na Žernovníku skončili druzí, letos „až" šestí, Renmotor Jinolice s časem 17,67s. Ovšem po problémech PP, který dojížděl k terčům doslova po kolenou, budou kluci s tímto umístěním určitě spokojeni. Spokojeni s tímto víkendem budou i kluci z týmu Lhotky-sport. V Lipové devátí na Žernovníku pátí časem 17,54s. Na čtvrtém místě borci z Nevcehle, které o umístění na bedně připravil pouze pozdější výstřik na PP. Čas 17,50s a 11 bodů do tabulky. Bednu s časem 17,47s, si zajistili kluci z Hlubokého. Už, už to vypadalo, že PP nestihne zapojit proudnici včas. Vše ale nakonec stihnul. K tomu se přidaly perfektně sražené terče obou proudařů a výsledkem tedy bylo třetí místo. Obhájci titulu vítěze extraligy, Lavičky, zatím marně hledají loňskou pohodu. Po prostřiku na LP čas „pouze" 17,46s. Na Žernovníku to ovšem stačilo na druhé místo a tak s porcí bodů do konečné tabulky mohou být spokojeni.

Vítězem kategorie mužů se zaslouženě stalo družstvo z Benetic časem 17,03s po perfektním sražení terčů oběma proudaři. Do tabulky si připsali plný počet bodů a po zaváhání v Lipové se opět dostali do čela celkového hodnocení extraligy. Gratulujeme! Po přestávce na přesunutí terčů a občerstvení rozhodčích začaly soutěžit ženy. Body do celkového hodnocení si ze Žernovníku odvezlo 7 nejlepších družstev. Za čas 17,80s si jeden bod odvezou ženy s Olší, jejichž proudařky zaklekávali s vodou a nestihly tak rychle zamířit na terč. Pěkný útok včetně sražení terčů v čase 17,76s znamenal šesté místo pro holky z Letohradu-Orlice. Aktuálně první tým ženské kategorie s 25 body - Radíkov skončil díky prostřikům obou proudařek až na pátém místě s časem 17,53s. Se shodným časem 17,40s skončila družstva Nevcehle a Sychotína na společném třetím místě. Pomalejší voda v podání Nevcehle a u obou družstev horší sestřiky na pravých proudech stačily pouze na třetí místo. Na druhém místě Ždírec nad Doubravou za čas 17,19s. Proudařky zaklekávaly s vodou, ale trefily parádně a zaslouženě si odváží 8 bodů do extraligové tabulky. Až ve čtvrtém kole daly o sobě pořádně vědět holky z Vitiněvsi. S dosavadními dvěma body z odjetých třech závodů určitě nebyly spokojené a tak se do toho na Žernovníku pořádně opřely. A vyplatilo se, po parádním útoku s parádními sestřiky za čas 16,68s si zaslouženě odvezly pohár za první místo. V mužské kategorii si po víkendovém dvojkole upevnili první pozici v celkovém hodnocení borci z Benetic, kteří mají náskok už 12cti bodů před druhými Velkými Hošticemi a další 3 body před Nevcehlí a v kategorii žen se do čela posunul Radíkov o tři body před holky ze Sychotína a Výčap. Mnoho excelentních výkonů tedy k vidění na Žernovníku nebylo, možná i vlivem počasí, ale já věřím, že do konce sezony se to určitě změní.

Na závěr zbývá ještě poděkovat sponzorům, popřát všem týmům hodně štěstí do dalších závodů, žádná zranění, spokojenost s výkony a........a za rok snad zase na shledanou na Žernovníku.

Videa