-->

1. kolo 2014 Olšovec

14 June 2014 Author :  

Zimní období spojené se zimní přípravou, tolik neoblíbená část roku, jak aktivními hasičkými sportovci, tak i příznivci tohoto tak námi milovaného sportu je za námi. Teploty příznivé jasně předpovídají rozjezd hasičských soutěží po celé republice.

 

Datem 14. Června nám začal seriál pod názvem Extraliga Hasičské Vzájemné Pojišťovny ČR v požárním útoku. První kolo se letos konalo v Olšovci v okrese Přerov. Zahájení soutěže proběhlo v 11 hod, kdy na základně se začal připravovat první soutěžní kolektiv mužů a to Luboměř okr. NJ. Kluci svůj útok rozběhli velmi solidně a výsledný čas 18.54 s stačil na 27. místo. Na čas pod 17 sekund se nemuselo dlouho čekat, což nám předvedl jako druhý startující Prchalov okr. NJ, který zastavil časomíru na krásných 16.57 s což v uvozovkách stačilo na pouhé 5. místo. Jako 3. startoval kolektiv mužů z Libuně okr. JC, ukazatel času se zastavil na konečných 17.36 s a bylo z toho 11. místo. Sedmé startující Babice okr. VS, určitě Karlovi Gábovi vykouzlily na tváři úsměv, protože jejich čas 17.57 s stačil na 14. pozici. Domácí borci v pozměněné sestavě, určitě chtěli předvést jejich sílu, načež jejich výkon 17.18 s stačil na dělené 9. místo společně se Starým Lískovcem sport okr. BM. Druhou desítku startovního pořadí nám začaly Petrovice okr. TR s časem 18.06 s celkově 19. pozice. Třinácté na startu Kunčice B okr. UO předvedly svůj pokus za 17.56 s a braly 13-ctou pozici. Neobvykle na čtrnáctce startující Trnava okr. TR předvedla svůj pokus za 16. 73 s což stačilo na krásnou 6. příčku. Svůj um nám ovšem předvedl Plumlov okr. PV . Krásně rozběhnutý a čistě provedený pokus s pěknými sestřiky zastavil displej na 16.17 s, což byl v tu dobu nový rekord trati!!!!!! Jako 17. se chystali držitelé extraligového rekordu a to Stará Říše okr. JI. Rovněž pěkně provedený útok a na ukazateli svítilo krásných 16.33 s, výsledkem bylo 3. místo v celkovém pořadí. Jako 19 – nacté se na startovní čáře objevily Jinolice okr. JC, útok s malým prostřikem na jednom proudu s výsledným časem 17. 13 s stačilo na 7. pozici. Se startovním číslem 20. nám předvedl svůj pokus Bezděkov pod Třemšínem okr. PB a ten posunul hranici rekordu trati ještě o 2 setiny níže. Tedy svůj útok provedl za neuvěřitelných 16.15 s, což znamenalo vítězství. Za nimi se na startu postavil Žernovník a ten také předvedl, že umí. Bylo z toho konečné 8. místo za čas 17.16. Pěkný útok ještě předvedly Lavičky okr. ZR čas 16.33 s, což stačilo na čtvrtou pozici. Body do extraligy na 12. místě bral Sychotín okr. BK za čas 17.48 s. Poslední bodovanou pozicí obsadily Bříšťany okr. JC za čas 17.73 s. Mužská kategorie zdárně proběhla, většina soutěžícíh a rozhodčích navštívila zdejší bufet, kde byly k dispozici nejrůznější pochutiny z kuchyně šéf kuchaře Jaroslava Pavelky ml. a jeho neúnavného a dobře fungujícího kolektivu.

Ženská kategorie nenechala na sebe dlouho čekat a už nám startovaly ženy z Nevcehle okr. JI a ty nenechaly nic náhodě a i přes zhoršující se počasí zastavily ukazatel času na 17.01 s a byla z toho celkově druhá pozice. Počasí se nám zcela změnilo a soutěž začal provázet déšť. Jako druhé startovaly holky z Chrášťan okr. LT a ty i přes prostřik na jednom z proudu předvedly úctyhodný výkon za čas 17.13 s. V sílicím dešti se na start připravoval sousední Radíkov, okr. PR holky se do svého pokusu pěkně opřely a výsledkem jim byla 3. pozice za čas 17.05 s. Šestým ženským kolektivem byly holky ze Sychotína okr. BK , které nenechaly opravdu nic náhodě a vyrovnané sestřiky s výsledným časem 16.70 s jim zajístilo vítězství. Na pátem místě skončil Rychlov okr. KM za čas 17.69 s. Následovaly holky z Milotic s časem 17.79 s. Posledním bodujícím družstvem v Extralize byla sousední Střítež nad Ludinou okr. Přerov s dosaženým časem 18.17 s.

Mini soutěž o nejrychlejší sestřik vyhrál v kategorii mužů levý proud z Bezděkova pod Třemšínem jehož hodnota činila 16.04 s. A v ženách to byla pravá proudařka kolektivu Chrášťan se sestřikem 16.26 s.

Videa