-->

6. kolo 2014 Plumlov

19 July 2014 Author :  

Šesté kolo extraligy zavítalo po pěti letech opět do Plumlova. Připomeňme, že naposledy se zde přepisovala extraligová historie, kdy muži z Nevcehle překonali dlouholetý extraligový rekord a nejinak tomu bylo i letos.

 

Stejně jako v roce 2009 pořadatelé připravili velmi rychlý tartanový náběh, letos se však běhalo obráceně, sice na fotbalovém hřišti, ale s mírným převýšením. Tato skutečnost však na předvedené výkony neměla žádný vliv. Součástí tohoto závody bylo také páté kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Tento fakt možná odradil místní družstva, aby se poměřila s extraligovou špičkou a ta bojovala převážně jen o body do Velké ceny; do extraligy se přihlásilo jen 27 družstev mužů a 5 žen.

V mužské kategorii byly k vidění nevídané výkony. Nejprve Stará Říše atakovala (neúspěšně) svůj petrovický rekord, nicméně čas 15,95 znamenal druhou extraligovou patnáctku v historii. Tuto hozenou rukavici dokázali zvednout kluci z Renmotoru Jinolice a bezchybným útokem sebrali Staré Říši jejich rekord – ten má nyní hodnotu 15,77. Jinolice a Starou Říši doplnila na stupních vítězů Trnava, která docílila po rychlých sestřicích času 16,17. Domácí Plumlov s pomalejší vodou bral nepopulární (na domácí soutěži již pátou) bramborovou medaili za čas 16,50. Na pátém místě skončily Lavičky, které svůj opatrný útok dokončily s časem 16,69. O další šestnáctkové časy se postaraly Žernovník (16,77), Prchalov (16,90), Sychotín (16,91), Petrovice (16,96) a Libuň (16,99). Z pravidelných účastníků se nedařilo Bezděkovu pod Třemšínem a Starému Lískovci – sport, kteří po chybách na béčkách své pokusy nedokončili.

Po rekordních výsledcích v kategorii mužů byla kategorie žen zklamáním, a to nejen účastí družstev, ale i výkony; žádný z ženských týmů se nevyvaroval v parném počasí chyb. Z vítězství se radovala děvčata z Radíkova časem 17,31, druhé místo brala Nevcehle (17,62) a šest bodů za třetí místo si odvezl Sychotín (18,97).

Závěrem bychom chtěli jménem pořadatelů poděkovat Olomouckému kraji a městu Plumlov za finanční podporu a sponzorům za hodnotné věcné ceny.

Videa