-->

7. kolo 2014 Lipová

20 July 2014 Author :  

Díky pořadatelům z SDH Plumlov a SDH Lipová získal okres Prostějov vůbec poprvé v historii právo pořádat oba víkendové závody Extraligy ČR v požárním útoku. Po sobotním závodě v Plumlově se centrum hasičského dění přesunulo do 15km vzdálené Lipové, která hostila závod Extraligy ČR již potřetí v řadě a pomalu se tak začíná zařazovat mezi pravidelné pořadatele závodu této celorepublikové soutěže.

 

O body ze 7. kola Extraligy ČR v PÚ a zároveň 6. kola VC Prostějovska přijelo bojovat 45 mužských a 14 ženských družstev. Z důvodu rekonstrukce travnaté plochy hlavního fotbalového hřiště musel být letošní závod uspořádán na hřišti vedlejším. Závodní dráhu tvořil jako tradičně tartanový náběh a krátce střižený trávník fotbalového hřiště, který ale bohužel po páteční průtrži mračen zůstal na některých místech podmáčený. Vzhledem k této nepříjemné okolnosti by si před závodem málokdo vsadil na to, že na této trati padne jen v mužské kategorii 6 šestnáctkových časů, přitom připomeňme, že v obou předešlých ročnících, které se konaly na hlavním hřišti, padl pouze jeden šestnáctkový čas.

Jako první na start se postavila domácí Lipová, jejíž pěkný plynulý útok pokazila jen drobná strojníkova chyba, která ovšem měla za následek pomalejší vodu a tak výsledný čas 18,15s stačil pouze na 19. místo. První šestnáctku závodu předvedlo družstvo Letohrad-Kunčice B, jejich výsledný čas 16,89s znamenal nepopulární 4. místo. Bezchybným útokem zakončeným parádními sestřiky se prezentovali borci ze Staré Říše, kteří se s časem 16,38s stali oprávněnými vítězi v mužské kategorii. Na stupních vítězů je na druhém místě doprovodili kluci z Bezděkova pod Třemšínem (16,58s) a na místě třetím Lavičky za čas 16,78s. Čas pod hranicí 17-ti vteřin předvedla ještě celkově pátá Trnava (16,94s) a šestý Sychotín (16,95s).

V ženské kategorii se z vítězství radovaly holky z Chrášťan, které jako jediné předvedly šestnáctkový čas (16,81s). To holky z nedaleké Šošůvky potvrdily, že se jim v Lipové pravidelně daří a „vypálily" rybník všem extraligovým favoritkám, za krásný útok zakončený vyrovnanými sestřiky (PP 16,93s a výsledný LP 17,00s) si odvezly zasloužené stříbrné medaile. Jen o dvě setiny za nimi skončily na celkovém třetím místě holky ze Sychotína (17,02s).

Na jinak pořadatelsky velmi slušně zvládnutém závodě udělaly kaňku problémy s náboji do startovací pistole, což je věc, která lze jen velmi těžko předvídat. Závěrem bych chtěl za celý organizační tým poděkovat všem dobrovolníkům a rozhodčím, bez jejichž pomoci by jen stěží šla tak velká akce uspořádat a v neposlední řadě všem sponzorům za finanční podporu a hodnotné věcné ceny.

Videa