-->

1. kolo 2015 Olšovec

13 June 2015 Author :  

Opět po roce Extraliga Hasičské vzájemné Pojišťovny zavítala na výletiště Rybníček v Olšovci okres Přerov. Tato soutěž byla rovněž zařazená do Velké ceny OSH Přerov Memoriálu Leopolda Koutného. V sobotu 13. června se zde sjelo poměřit své síly o body celkem 40. mužských a 15 ženských kolektivů.

 

Počasí se zdálo, že bude velice teplé, proto se mnoho soutěžících těšilo až budou jejich pokusy zdařilé a za nimi. Startovní listina byla nabitá jmény a tak se daly očekávat časy pod hranici 17 vteřin. Jako první se na start postavila Mladcová okr. Zlín a zastvila časomíru na 17.39 s. Následoval se stoupající formou Prchalov okr. NJ rozsvítil displej časomíry s ukazatelem 18.37 s, přičemž první terč byl sražen v čase 16.32 s. Pátí v pořadí se postavili na startovní čáru svěřenci Ing. Karla Gáby a to kluci z Babic okr. VS, kteří se postarali o pořádný rozruch v celkovém pořadí s časem 16.78 obsadili 4. místo. Dále pak následovaly kolektivy z Extratřídy a to Plumlov okr. PV s časem 16.71 s třetí příčka Druhou příčku obsadil Bezděkov pod Třemšínem okr. PB za čas 16.67 s. Vítězem soutěže v Olšovci byl kolektiv Staré Říše okr. JI s čase 16.35 s. Jejich první sestřik byl rovněž nejrychlejší a to 15.92 s Za zmínku stojí rovněž pořadí mezi 8 až 12 místem mezi kterými byl rozdíl 6 setin sekundy. Jmenovitě Libuň okr. JC, Lhotky sport okr. ZR, Tatobity okr. SR, Olšovec okr. PR a Sychotin okr. BK.

Rovněž mezi děvčaty se dal očekávat urputný boj a to a to se také stalo. Děvčata si troufla ještě mnohem více a dokonce prolomila 16-ti vteřinovou hranici a to v podání Sychotína okr. BK za čas 15.76 s první místo a rovněž nejrychlejší sestřik 15.64 s Druhá příčka patřila holkám z Chrášťan okr. LT za čas 16.21 s Stupně vítězů si vybojovala Nevcehle okr. Ji s časem 16.57 s. Poslední 16-náctkový čas a 4. místo braly děvčata ze Zahnašovic okr. KM.

Poděkování patří všem, kteří se na organizaci celé soutěže jakkoliv podíleli.

Videa