-->

10. kolo | Petrovice

29 July 2007 Author :  

Z Květinova se většina družstev přesunula do Petrovic, které jeden ze závodů extraligy pořádají již několik let. Zde je trať mírně z kopce, což se opět projevilo na výsledcích.

V úvodu nastoupilo družstvo domácích Petrovice B, předvedli, že sedmnáctkové časy běhají standardně, ovšem tentokrát čas 17,70 stačil až na jedenácté místo.

Již v první desítce jsme měli možnost vidět přibližně sedm časů pod sedmnáct vteřin. Pěkný útok předvedli věční smolaři extraligy kluci z Babic, ale s časem 17,86 obsadili sedmnácté místo. Plumlovu k výkonu pod sedmnáct vteřin mnoho nechybělo, s časem 17,06 skončili druzí. Nevcehle si vylepšilo skóre další šestnáctkou a s časem 16,98 zvítězili a zajistili si průběžné první místo v extralize. Radíkov tentokrát lehce chyboval na pravém proudu, což znamenalo výsledný čas 17,27 a konečné třetí místo. A zároveň v celkovém pořadí průběžně třetí v extralize 2007. I přesto, že se terče petrovické extraligy řadí mezi ty „jednodušší“, měly s nimi mnohá družstva jisté potíže. V takovém množství skvělých výkonů bohužel znamenal i malý prostřik propad na nebodovaná místa. Čtvrté místo vybojovali hoši z Čechtína s časem 17,34. Skvělé páté místo získala Želetava (17,40). Domácí petrovické „Ačko“ obsadilo za čas 17,44 šestou pozici. Skvělé časy dále jen jmenovitě předvedly : Urbanov (17,49), Bolatice (17,50), Lestkov (17,52), dále pak Bašnice (17,72), ‚Žďár (17,74), Tršenice (17,77) a bodovanou patnáctku uzavřel Prchalov s časem 17,81. Velké překvapení a mnoho emocí tentokrát přinesla doposud stereotypní ženská kategorie. Jako první rozběhly svůj pokus mladé Výčapky, ale extraliga jim zatím nepřináší, to co by děvčata sama chtěla. Ovšem to co jsme měli možnost vidět při druhém útoku opravdu bere dech. Tradičně se do toho děvčata z Nevcehlí opřela na hranici rizika, ale výsledek byl opravdu famózní. Výsledky čas 16,43 sebral holkám z Kunovic jejich týden starý extraligový rekord a vyvolal obrovské veselí v řadách nevcehláckých kluků a děvčat. Vidět v týmu dvakrát šestnáctkový double se opravdu vidí jen vyjímečně. Třetí holky z Loukova zaběhly čas 18,30 a obsadily čtvrté místo. Lhotky si pojistily průběžné třetí místo a s časem 17,72, skončily třetí. Petrovická trať krásně sedla Pravčicích, jejichž útok s časem 17,37 znamenal druhé místo. Jako šesté nastoupily doposud vedoucí Kunovice, avšak již jen s dvoubodovým náskokem, ale hlavně s velkou motivací pokořit Nevcehle. Ovšem chyba na savicích holky opět odsunula na nebodovaná místa a tímto holky ztratily průběžné vedení. Skvělé výkony podaly Kunětice (18,55), Ploukonice (18,93). Průběžně tedy vedou Nevcehle s osmibodovým náskokem před obhájkyněmi z Kunovic a třetími Lhotkami. Do konce však máme ještě tři závody, které jistě přinesou mnoho zajímavého.

Videa