Články 2010

13. kolo | Žernovník

Předposlední, 13. kolo Extraligy ČR zavítalo opět po roce na Blanensko, do obce Žernovník, jen pár kilometrů od Černé Hory. O body do celkové tabulky si přijelo zabojovat 41 mužských a 19 ženských družstev. Vzhledem k pátečnímu deštíku byla travnatá trať malinko měkčí a místy klouzavá, ale družstva se s tím poprala statečně a k vidění tak bylo spoustu krásných a rychlých útoků.

11. kolo | Babice

V sobotu 14.8. zavítala Extraliga ČR v požárním útoku do okresu Vsetín. Na novém trávníku v Babicích proběhlo jedenácté kolo letošního ročníku. Do boje o body se na start postavilo 31 družstev mužů a 9 družstev žen. Počasí, po několika propršených letech, pořadatelům přálo a daly se očekávat šestnáctkové časy v obou kategoriích.

10. kolo | Letohrad Kunčice

Desáté kolo letošního ročníku Extraligy ČR v požárním útoku zamířilo na východ Čech do Letohradu Kunčic (UO) pod názvem Kunčický pohár 2010. Soutěž zařazená také do seriálu Velké ceny Ústeckoorlicka nabídla souboj třiačtyřiceti družstev mužů a patnácti týmů žen celkem ze dvaadvaceti okresů České republiky obohacená o jeden tým z německého Willmersdorf Stöbritz.

9. kolo | Neplachovice

V neděli 1. srpna 2010 se Extraliga ČR požárním útoku přesouvá na severozápad republiky do obce Neplachovice v okresu Opava. Do této vesnice zavítala Extraligy již počtvrté. Ačkoliv byl čtvrtek a pátek před víkendem deštivý, tak v neděli bylo již pravé parné letní počasí. Účast soutěžících byla nejvyšší ze všech uspořádaných ročníků. Přijelo soutěžit 42 mužských týmů a 15 ženských kolektivů.

8. kolo | Pustkovec

Po loňské rekordní úrodě na Pustkovecké trati se tentokrát celý pátek, který předcházel sobotnímu extraligovému závodu, snášel na trať déšť. Jinak výborně připravena travnatá plocha částečné změkla a stala se kluzkou. Připravila tak těžkou zkoušku pro soutěžní družstva.

Videa