-->

11. kolo | Babice

14 August 2010 Author :  

V sobotu 14.8. zavítala Extraliga ČR v požárním útoku do okresu Vsetín. Na novém trávníku v Babicích proběhlo jedenácté kolo letošního ročníku. Do boje o body se na start postavilo 31 družstev mužů a 9 družstev žen. Počasí, po několika propršených letech, pořadatelům přálo a daly se očekávat šestnáctkové časy v obou kategoriích.

 

Jako první se na start postavilo družstvo mužů z Olšovce (PR). Kluci ukázali, že právem vévodí VC OSH Přerov a nasadili časem 16,85s laťku hodně vysoko. Jak se později ukázalo, byla tato meta pro ostatní týmy nedosažitelná a stejně jako z Pustkovce, tak i z Babic si Olšovec odvezl pohár za první místo. Jako první se k času Olšovce přiblížil vedoucí manšaft letošního ročníku a to veteráni z Petrovic. Šestnáctka to však nebyla a čas 17,13s stačil v konečném účtování společně s Vrběticemi na třetí místo. Celkem pokořilo osmnáctisekundovou hranici 13 družstev, z nichž nejlépe se to podařilo Trnavě (TR), která stabilně startuje v samém závěru kategorie a čas 17,02s ji vynesl na stříbrnou příčku. V ženské kategorii se očekával souboj Radíkova s oběma kolektivy z Výčap o třetí místo a také atak Chrášťan na vedoucí Nevcehle sliboval zajímavý závod. Předpoklady se vyplnily a snad poprvé v historii Extraligy padly tři časy pod 17 sekund.

Nejlépe si s tratí poradily děvčata z Chrášťan (LT) a časem 16,51s vytvořily nový rekord Babické soutěže. Druhým místem si pojistily náskok v celkovém pořadí holky z Nevcehle (JI) za čas 16,86s. Bronz si v Babicích vybojovaly Výčapy Q (TR) časem 16,91s. Za zmínku rovněž stojí, že se po dvou letech daly dohromady speciálně na soutěž v Babicích bývalé soupeřky a trojnásobné vítězky Extraligy, ženy z Kunovic a i přes nedoléčené zranění obsadily osmé místo za čas 18,85s.

Videa