-->

11. kolo | Neplachovice

03 August 2008 Author :  

V sobotu večer jsem přivítali nejen extraligové týmy na naší soutěži v neplachovicích. Nejen extraligové proto, že již loni i týmy msp zavedli neobvyklý počin. A to jet přespat do neplachovic, i když to mají domů třeba jen 10 km. Důvod je prostý. Večírek! A že se opět vydařil!

V podvečer jsme odstartovali vnořenou soutěž o nejrychlejšího proudaře, která se rovněž vyvedla. Účast byla hojná, ceny jsem zajišťoval já, takže se vítěz a vítězka mohli radovat z krásného trička a sady DVD. V mužské kategorii vyhrál v msp známý Ondra Kubala z Pusté Polomi a nechal za sebou všechny známé ikony „extraligy“. Mezi ženami nakonec nejrychleji proběhla cílovou brankou Lucka Vítů z Nevcehle. Potom už nic nebránilo zábavě na večírku. Přišlo i dost místních krasavic, takže bylo se na co dívat. Muzika hrála výborně a celkově se večírek povedl. Snad proto nás pořadatelé chtěli návštěvníci „kamenovat“ když jsme ve 3,30 ráno zábavu definitivně utli :) Dokonce i Úherce dali přednost našemu večírku před osvědčenou návštěvou Stodolní ulice v Ostravě :) Ale teď už k nedělnímu závodu. Ten startoval ráno 9.15 nástupem.

Počasí vycházelo a letní horko narušoval osvěžující vánek. Slunce se občas schovávalo za mraky, takže ani kocovina po večírku nebyla tak zdrcující :) Soutěž byla zařazena jak do „extraligy“, tak do „msp“. Celkem tedy na nástupu bylo přítomno 37 mužských a 11 ženských týmů. I pár diváků a fanoušků se našlo, takže areál byl celkem slušně zaplněn. Jako první na start jsme šli my. Po loňském zkaženém rozdělovači, jsme nedopadli nijak valně. Nijak jsem si to nebral, ale jakmile jsem uslyšel výstřel, dostal jsem strach a základnu jsem pro svůj klid celkem dobře zajistil. Zbytku týmu se vedlo dobře, takže pokus vypadal velmi pěkně a jako úvodní čas 17,72 soutěž slušně nastartoval. Snad nám k tomu pomohla i „rolnička“ od nepřehlédnutelného fandy ze sousední vesnice, který nakonec povzbuzoval nejedno družstvo :) Po nás tedy startovala i další družstva, která se plynule prostřídávala mezi extraligovými a družstvy z msp. Nebudu psát o všech, protože to by bylo na celou knihu a hlavně vše jste mohli vidět online na webu „extraligy“. Jak textový, tak video přenos, který nezklamal a za celou soutěž ani jednou neklopýtl. I účast návštěvníků byla ohromující, kdy místy počet přesáhl stovku. A nejednou jsme mohli u základny vidět lidi s mobilem u ucha, jak mávají domů. Další pěkný čas předvedla Trnava. Hned po nich jsme se pak mohli podívat na povedený pokus Pusté Polomi, které se začalo dařit a jejich snažení přináší ovoce. Brali body hlavně do msp, ale nakonec byly body i do extraligy. Potom se nám předvedla Litava, která předvedla čas 17,62, což je na naší trati do kopce bráno za velmi pěkný. Konkrétně tady to stačilo na 10. místo v „extralize“. Předvedli se i borci z Borové, kteří se věnují především místní opavské okresní lize. A ta je o něčem jiném. Bod do celkového hodnocení vybojovaly Babice. Snad kdyby přijeli již večer a zůstali na večírek, tak jako loni, mohlo být bodů víc Červenou barvu střídala zelená a nastoupil divočáci z Petrovic.

Ti pod zraky svých slavnějších kolegů, kteří se u nás předvedli jako Petrovice B, nastavili nový vedoucí čas závodu a to 17,22. Ovšem jejich čas se hned otřásl v základech. A otřásli sním hned následující tým, Urbanov. Tito velmistři restartů mozků na sobotních extraligových večírcích jsou v neděli ráno jako vyměnění a předvádí nádherné časy! Tady čas 17,24. Dále startoval Čechtín, který nakonec urval celkově deváté místo. Dále Milostovice, které draly do „msp“ za třetí místo a do „extraligy“ za místo čtrnácté. Potom už začalo silné kafe. Plumlov! Radíkov! Nevcehle! Úherce! Tyhlety pokusy jste jistě sledovali na online přenosu a neudělali jste chybu. Pokusy plné napětí a šokujících situací. Plumlováci do toho šli s vervou a vyplatilo se. Šestnáctka jako víno. Radíkov byl natom pobně, ale s časem 17,12 a čtvrté místo. Nevcehle nadoraz, ale nakonec pokažený rozdělovač a N. Rovněž tak Úherce, které na poslední chvíli udělali „rošambo“ se sestavou a už už to vypadalo, že se to vyplatilo, když levý nedal proudnici. N. Další sledovaný tým, který slušně boduje hlavně na poli „msp“ je Pustkovec. Ti rovněž doplatili na nezapojenou proudnici a byl z toho neplatný pokus. Zbytek startovního pole už patřil především týmům soutěžícím v Moravskoslezském poháru, ale mezi nimi ještě vyčnívali borci z Prchalova, Lhenic a stará garda z Petrovic. Všechny tři družstva ukázaly nádherné útoky a potvrdily své kvality bezchybnými pokusy na hranici sedmnácté vteřiny.

Z pohledu „msp“ byli všichni zvědavi na Hněvošice, které letos postavily skvělý tým a drželi se na druhém průběžném místě v tabulce. Tento víkend jim byl ale osudný a přinesl neplatné pokusy. Kdy v sobotu po zkráceném dopravním vedení nedali šanci pravému proudaře a tady pro změnu nezapojil proudnici Pepa na levém. Po nich jsme viděli nádherný pokus Velkých Hoštice, které letos provází sportovní smůla. Ale u nás tomu bylo konečně jinak! Chlapům to vyšlo a vyšší sedmnáckou ukázali, že to umí. Mužskou část nám ukončil složený mix tým, který měl být jakousi reklamou, nebo tréninkem na show při posledním kole „msp“ ve Vávrovicích, kdy se koná exhibice dream temů „cisaraci vs. prajži“ Pokus to byl pěkně našlápnutý, ale nešikovně vybraný kůň na rozdělovači nestíhal zbytu stádu a pokrátil je natolik, že proudaře už neměli žádnou šanci. Po přestávce už následovala sice kratší, ale zato krásnější část závodu. A to ženská kategorie. Jako první se připravovaly holky ze Svobody, které jsou na průběžném prvním místě v „msp“ U nás se jim ale nedařilo a čas 19,34 nebyl nijak oslňující. Pak už ale na trať vyběhly holky z nevcehle a předvedli krásnou sedmnáctku a se vteřinovým prostřikem brali první místo. Nakonec všechny družstva bez jediné výjimky (snad možná bez holek ze Svobody) doplatilo na prostřik jedné z prodařek a rozdíly v časech byly kolem jedné vteřiny a více. Rovněž tak i následující startující tým holek ze Lhotek. Tam byl prostřik přes tři vteřiny. Stejně tak i Jamnice, Velké Hoštice a Ladies ze Chrášťan, které celkem nešťastně opakovaly svůj pokus kvůli závadě světla na pravém terči. Stejně jako muži mají své legendy v extralize typu Petrovic, tak my v „msp“ máme podobné legendy u žen. I když se letos nedaří, jak by holky chtěly, tak doposud chladnokrevně válcovaly všechny holky v okrese. Ano, jsou to Hněvošice. U nás své kvality potvrdily a společně s Nevcehlačkama se dělily o první místo shodným časem. Na jejich post potom tvrdě zaútočily divoké kočky z Pravčic, kterým ale na první místo chyběly tři desetinky. Soutěž nám pak uzavřely dorostenky z Hněvošic, které taky umí, Vávrovice a nakonec i děvčata z Radíkova, které extraligu jezdí jen výjimečně a mohli jsme ji vidět snad jen v Radíkově a Opatovicíh. Po vyhodnocení a koupání mužstva v kádi se nám všichni rozjeli do svých domovů a my jsem si mohli vydechnou. Soutěž samotnou hodnotit nebudu. Nakonec k tomu máte příležitost vy sami, kdo jste tam byli. Bylo by fajn, kdyby se občas pod reportáží ze soutěží objevilo pár reakcí na dané kolo. 

Videa