-->

4. kolo 2014 Pustkovec

12 July 2014 Author :  

Překvapením v kategorii žen a neúspěchem mnoha favoritů skončila Extraliga HVP na fotbalovém hřišti v Ostravě-Pustkovci.

 

I tentokrát se počasí drželo zavedeného Pustkoveckého pravidla, že pokud je na dětskou soutěž v květnu příšerné počasí (letos jsme ji raději několik dní předem přesunuli) tak na Extraligu prostě počasí vyjde. Za téměř ideálních podmínek se tak nejlepší týmy utkaly na tradičně velmi náročné a zrádné tratí, kde velmi často rozhodují proudaři a jejich umění při zdolávání terčů. O opět tato trať vystavila stopku mnoha favoritům.

Soutěž tak dala vyniknout několika týmům, které se na prvních příčkách neobjevují tradičně a to včetně mnoha týmu z Moravskoslezského poháru, které se v přechozích ročnících snad zalekli konkurence, ale letos se prosadily. Tentokrát obsadily 5. míst s první bodované patnáctky.

Týmy z Letohradu-Kunčic jsou tradičními sběrateli nejvyšších příček z Pustkoveckého závodu. Tentokrát se elegantně seřadily na 4. a 5. místě. Největším překvapením byly Lhotky Sport na bronzové příčce. První dvě místa pak obsadili favorité z Bezděkova pod Třemšínem a vítězové z Renmotor Jinolice v čase 16,45 (16,43). Oba týmy si tak upevnily své postavení i v celkové klasifikaci.

V kategorii žen jsme očekávali obvyklý skvělý sportovní zážitek. Otázka byla zda Vitiněves dosáhne na 4té vítězství v řadě nebo se bude radovat někdo jiny. A nakonec to bylo skutečně překvapení. Vitiněvsi tentokrát skvělých 17,17 na první ani druhé místo nestačilo. Jen o kousek ji pokořily ženy z Radíkova, ale skutečným překvapením byl výkon téměř domácích Oprechtic, které časem 16,87 pokořili celou elitu Extraligy.

Skvělé výkony nejlepších týmu z české republiky zhlédlo velmi početné publikum a muselo se výkony i celkovou atmosférou bavit.

Videa