-->

11. kolo 2015 Radimovice

22 August 2015 Author :  

Po měsíční přestávce se opět rozjel seriál Extraligy HVP v požárním útoku. V sobotu 22. srpna se v Radimovicích prezentovalo 40 družstev mužů a 16 družstev žen z celé ČR.

 

Ideální počasí a řada vylepšení nejen pro soutěžní družstva, ale i diváky ve formě tribuny (30 m) podél soutěžní dráhy, vystoupení Prague Stars Cheerleaders v průběhu celé soutěže, finanční odměny v celkové výši 38 800 Kč (včetně odměny za překonání rekordu trati), hodnotné věcné ceny, originální medaile a poháry, nová základna, upravený prostor za čárou stříkání, tradiční velkoplošná obrazovka, bohaté občerstvení, vysoká divácká návštěvnost, to byl Sychrovský pohár 2015.

Trochu obávanou trať, díky mírnému převýšení mezi základnou a rozdělovačem, nejlépe zvládla v kategorii mužů Stará Říše časem 16,56 s (velmi vyrovnané nástřiky (16,56 s; 16,51 s), druhé místo pak obsadila shodným časem Bašnice a Bezděkov pod Třemšínem. V kategorii žen první pozice patří zaslouženě Chrášťanům za čas 16,41 s, kdy levý proud zastavil časomíru na čase 15,84 s. Spokojený z Radimovic odjížděl i Sychotín s časem 16,58 s a třetí Benešov u Semil (16,83 s). V obou kategoriích padl rekord trati.

Hodnotit soutěž jako pořadatel je velmi těžké, ale snad jen z doslechů od diváků a soutěžních družstev. „Soutěž na vysoké úrovni, které se snad nic nedá vytknout, nadprůměrné ceny, skvěle připraveno“. Pořadatelům se podařilo zvládnout i souběh s akcí zámku Sychrov „Skotské hry“ s vysokou návštěvností. Mnoho „skotů“ si našlo zalíbení i na hasičské soutěži a to nejen u stánků s občerstvením.

Děkuji všem sponzorům a fandům požárního sportu za podporu, bez které by tuto akci nebylo možné uspořádat. Zvláštní ocenění si zaslouží všichni, kteří se podíleli na zajištění a průběhu soutěže. Jen je na zamyšlenou zřídit povinnost pro první tři družstva zúčastnit se slavnostního nástupu bez jakékoliv výjimky. Prázdný stupeň vítězů při takto prestižním závodě je pro sponzory a diváky, ale i pořadatele dost smutný..

Videa