-->

13. kolo 2016 Radimovice

20 August 2016 Author :  

V letošním roce trochu netradičně konec extraligových závodů vyšel ještě do období prázdnin. Předposlední kolo hostila obec Radimovice pod taktovkou pořádajícího SDH Radimovice. V Radimovicích byla soutěž velmi dobře připravena nejen pro soutěžící, ale i pro diváky.

 

Nové tribuny nakonec ocenili nejen diváci, ale i soutěžící. Z tribun byl výrazně lepší výhled než z ležení pod přístřešky jednotlivých týmů. Na většině ostatních závodech nesoutěžící divák díky přístřeškům soutěžících, podél celé trati, nemá téměř žádnou šanci něco vidět. K atraktivnosti celé akce přispěla i velkoplošná obrazovka, která se stala již nedílnou součástí závodů v Radimovicích, jen škoda, že tento trend ostatní pořadatelé nenásledují. Na této soutěži bylo využito rozšířené nabídky FIRE TV o nadstandardní služby v oblasti obrazového přenosu. Po celou dobu konání soutěže byly k dispozici 3 kamery, které snímaly nejen prostor nad základnou, ale i detail práce košaře a práci rozdělovače a proudařů. Velmi kvalitní přenos a závěrečné sestřihy z většiny útoků v záznamu z on-line přenosu určitě ocení nejeden divák. Další oblast k zamyšlení pro ostatní pořadatele a radu Extraligy. Milým zpestřením byly i slova třech komentárů. Dušan Iker nás několikrát ve spolupráci s FIRE TV přenesl on-line do dějiště Mistrovství světa v PS v Ostravě. Zajímavé byly i rozhovory se soutěžícími a diváky a neposlední řadě i laický pohled profesionálního speakera. Prostor mezi jednotlivými útoky pravidelně zpestřovalo vystoupení Prague Stars Cheerleaders. Pořadatelům se podařilo zvládnout i souběh s akcí zámku Sychrov „Skotské hry“ s vysokou návštěvností. Mnoho „skotů“ si našlo zalíbení i na hasičské soutěži a to nejen u stánků s občerstvením.

Do doby ukončení prezentace bylo přihlášeno 44 družstev mužů a 20 družstev žen. Nakonec se na startovní čáru postavilo "pouze" 36 teamů mužů a 20 teamů žen. Mimo soutěž si do Radimovic přijelo porovnat své výkony jedno družstvo ze sousedního Německa z městečka Zelle. Nebýt handicapu v soutěžním stroji (dvoutakt) bylo by jejich umístění rozhodně mnohem lepší než konečné 27. místo podle dosažených časů. Hned prvním útokem družstvo Staré Říše překonalo loňský rekord, naprosto shodným časem 16,31s potvrdil roli favorita Bezděkov pod Třemšínem. Z třetího místa se radoval Prchalov časem 16,35s. Celkem bylo k vidění 6 šestnáctkových časů na jedné z nejtěžších tratí ligy. V kategorii žen Chrášťany předvedly skvělý požární útok a nejlepším časem dne 16,26s potvrdily, že právem jim patří letošní mistrovský titul. Druhé místo obsadil Sychotín, třetí pak Letohrad-Orlice následován Benešovem u Semil, kterému chyběly na "bednou" jen 0,03s. Velkým zklamáním bylo poslední místo domácích žen, které sice měly útok velmi dobře rozeběhnutý, ale osud lepšímu výsledku nepřál. V kategorii žen nebyl zaznamenán ani jeden neplatný pokus, v kategorii mužů jich pak bylo hned sedm. Mezi soutěžící družstva bylo rozděleno ve finančních a věcných cenách celkem 114.400,- Kč.

Děkuji všem sponzorům a fandům požárního sportu za podporu, bez které by tuto akci nebylo možné uspořádat. Zvláštní ocenění si zaslouží všichni, kteří se podíleli na zajištění a průběhu soutěže.

Videa