-->

4. kolo | Opatovice

28 June 2008 Author :  

Závody v Opatovicích skončily. Online přenos se nepodařilo rozjet, protože na místním hřišti byl nulový signál. Asi v polovině soutěže jsem se s manželkou vydal na kopce za signálem a našli jsme. Takže jsme stručně vyplnili tabulku borců, kteř už to měli za sebou. Nyní jsem nahrál výsledkovku a přihraju sem pod článek pár fotek.

 

Mám nový objektiv, kvalta jde poznat, tak se doufám budou líbit. Večer slíbil Milka napsat celý článek, tak doufám že sli dodrží. Počítám že to bude něco kolem 22.00 Ale jak ho tak pozoruju, tak se mu do toho moc nechce, takže se o něco pokusím sám. Moc toho ale nebude, protože jsem to ani moc nesledoval a hodinu sem běhal po kopcích a hledal signál. Takže kdo to v Opatovicích nezná, tak jim popíšu trať. Nachází se na konci vesnice, kde je dost značné převýšení. Domácí tvrdí, že je něco kolem 70 cm, každopádně mi se to zdá ohoně víc. No a aby to neblo málo, tak pokaždé na konci hřiště dost fouká. Takže je v Opatovicích zvykem, že se hodně prostříkává, nebo vůbec nedokočí. Co se týče výkonů mužů, tak zde si nejlépe vedli Nevcehláci. Nejen že jim pokus krásně sedl, a byla to podívaná, ale rovněž jako jediní dali šestnáctku. Já vím, že si na šestnáctky už všichni zvykli a nenajde se závod, kde by snad nepadla, ale tady jsem já osobně žádnou nečekal. Nicméně se jim povedla. Když tedy vyhráli, tak sem měl celkem jasno o tom, kdo obsadí druhou příčku. A to byla Lhenice. Chlapi jsou sehraní a taky to dokazují.

Dneska krásné druhé místo a navíc se jeli podívat na svou novou mašinu. Takže možná ji hned zítra prubnou v Radíkově. Třetí nejrychlejší pokus patřil Urbanovu. Oni nízké sedmnáctky umí a jednu si vystřihli i dnes. Brambory si odvezla Litava o setinu za nimi skončil Lestkov. Poté Radíkov a zadařilo se konečně i Čechtínu, který to potřeboval jako sůl. Když se ale podíváme na nezdary, které provázely jiné družstva, tak snad nejhorší byl fatální prostřik Plumlova. Dokonce se nedostali ani na bodované místa a to je taky značně mrzelo. Na vině byl ale většinou již zmiňovaný povichr. Na něm si vylámaly zuby i další známé týmy jako Vacenovice, Neplahovice, Bolatice, Úherce nebo Trnava. Bolatice a Pustkovec nestačili napojit proudnice na pravých proudech a nedokončili. Co se týče žen, tak tady bych chtěl vyzdvihnout velkou účast, která se blížila dvacítce. Nečekaně vyhrály ženy z Nevcehle. Nakonec i ony, jako jediné, srazili v šestnáctkovém čase. Ale ostatním děvčatům se už tak nedařilo. Snad na každém pokuse se dala najít alespoň jedna větší chyba. Kupříkladu hned druhé ženstvo z Pravčic dokončilo časem „až“ 19.69. Opravdu velký skok od nevcehlácké šestnáctky. Další horké favoritky z Chrášťan neukázaly nic rychlejšího než 20.97 díky nezdaru při naběračce. U Lhotek jme byli zvyklí na pohodové pokusy na hranici osmnácté sekundy, který dnes zmařil rovněž prostřik. Letos poprvé vytáhly do boje i ženy z Kunovic. I ony odjeli domů s nepořízenou …… prostřik.

Jediné enko ukázaly domácí holky z Opatovic, které jsem letos viděl poprvé. Osobně si myslím, že by měli jezdit častěji, jinak příště při hlasování o pořadatelství nedostanou asi moc bodů :)

Videa