-->

13. kolo | Babice

29 August 2009 Author :  

Předposlední kolo VPK Extraligy se konalo v Babicích netradičně v sobotu . Tropický čtvrtek a pátek před závodem bohužel v sobotu přešel do deštivého počasí a to neslibovalo žádné super časy jak v mužské , tak i ženské kategorii .

 

Nevypadalo to tedy ani pokoření rekordu Extraligy ani rekordu dráhy v Babicích u mužů 16,63s a 16,94s u žen . V mužské kategorii se na start postavilo 38 družstev . Celkové pořadí před závodem nebylo ještě rozhodnuto . Plumlov si držel sice náskok 21 bodů před Nevcehlí , ale zbývaly ještě dva závody a stát se mohlo cokoliv . Třetí Úherce mohly být relativně v klidu s náskokem 29 bodů na čtvrtého . Zajímavá byla tlačenice na 4. místo kam snažily dostat čtyři družstva.

Plumlov si časem 16,82s zajistil nejen první místo v Babicích , ale po nepodařeném útoku Nevcehle i jistotu celkového vítězství v letošním ročníku Druhou příčku obsadili kluci s Letkova – 17,28 s . Toto umístění jim značně zvedlo šanci na posun v celkových výsledcích Bronz bral nováček extraligy z Laviček . Čas 17,38s znamenal jejich letošní třetí umístění na bedně Brambory si z Babic odvezla Litava . Kluci s časem 17,41s posbírali po několika nepodařených výkonech opět body Podmoklanům se po delší době podařilo dostat k bodům a pátému místu s časem 17,45s Hasiči z Letohradu Kunčic extraligu jezdí střídavě a když , tak se jim většinou daří . V Babicích opět pěkný čas 17,62s a šesté místo Sedmou příčku obsadilo družstvo Karolína - 18,01s a znamenalo to první body v letošní extralize Zlínský okres zastoupili na bodovaných místech hasiči z Brumova . Čas 18,03s a osmé místo sice byl pod jejich možnosti , ale asi byl spojeni Bolatice si časem 18,07s pojistily celkovou desátou příčku v tabulce Pro Špičky bylo desáté místo s časem 18,08s druhé letošní bodované umístění Podobně jako Bolatice si celkovou pozici jistilo družstvo Trnavy z okresu Třebíč . Časem 18,32s obsadili borci 11.místo V podstatě domácí půdy využili hoši z Kunovic na 12. místě . Čas 18,35 s jim zajistil jediné body v letošní extralize . Se stejným časem se na dvanáctém místě ocitlo i družstvo z Velkých Hoštic Květinov má letošní výsledky velice rozhoupané a čas 18,41s znamenal sice nějaké body , ale určitě ne takové jaké by chtěli Poslední polovina sezony vůbec nemusela být pro domácí . Babice obsadili společně s Dolními Němčicemi a časem 18,42s patnáctou příčku V kategorii žen soutěžilo 12 družstev . Celkovou první pozici si nekompromisně držely děvčata z Nevcehle s obrovským náskokem před dvojicí z Výčap . Boj se dal očekávat hlavně o čtvrté místo . Výčapy „Q“ dokazují , že některým závodnicím mateřská dovolená prospěla .

Z Babic si odvezly první místo časem 17,87 s Druhé místo vybojovaly mladší děvčata z Výčap z výsledným časem 18,04s a Třebíčsko putovaly obě nejcennější medaile Bronz si z Babic odvezl kolektiv hasiček z Pravčic . Čas 18,21s pro ně znamenal již čtvrté umístění na bedně v letošním ročníku Čtvrté Nevcehle nastoupily k závodu v pozměněné sestavě a odpovídal tomu i čas 18,22s . Nebyl sice výkon na který jsme byli zvyklí , ale vzhledem k náskoku v celkovém pořadí mohly být holky v naprostém klidu . Pátou příčku vybojovaly děvčata z Chrášťan – 18,55s S časem 18,62s obsadily šesté místo skoro domácí a nepravidelné účastnice Extraligy hasičky z Kunovic Poslední bodované sedmé místo získaly, rovněž sporadicky navštěvující extraligu , holky z Loukova za čas 18,65s

Videa