-->

7. kolo Vacenovice

09 July 2011 Author :  

Již tradičně se druhou červencovou sobotu přestěhoval seriál EXTRALIGY ČR v PÚ do Vacenovic, kde se konalo VII. kolo letošního ročníku této soutěže, XXXIV. ročník MEMORIÁLU MIKULÁŠE BÁBÍKA".

 

Soutěž probíhala v příjemném prostředí místního „Hasičského areálu", který od loňského roku opět doznal patřičných změn, jako nově vybudované parkoviště, zastřešené posezení pro návštěvníky a další doplňkové stavby, které značnou měrou zvýšily jeho užitnou hodnotu. Do Vacenovic se sjelo celkem 51 soutěžních družstev mužů (5 startovalo mimo hlavní soutěž) a 21 družstev žen (2 družstva mimo soutěž v rámci okresní GRAND-PRIX). Celkem své zastoupení na soutěži mělo 27 okresů. Mezi soutěžními týmy byla řada družstev, která standardně EXTRALIGU nejezdí a do Vacenovic přijela na POHÁR MISTRŮ v požárním útoku, který se konal v neděli, čímž došlo k rozšíření konkurence, což přispělo i k celkové kvalitě a dramatičnosti celé soutěže.

Dobře připravená soutěžní dráha vybízela družstva k razantním, rychlým útokům, ovšem poctivé terče nepřipouštěly žádné úletové časy a každá chybička byla okamžitě znát. Nakonec se v ženské kategorii nejvíce dařilo děvčatům z Radíkova, která předvedla útok z kategorie snů a časem 16,55 s jasně zvítězila. Na druhém místě skončila děvčata z Nevcehlí časem 17,31 s. Děvčata z Chrášťan předvedla stejně jako Radíkov velmi kvalitní útok, ale výrazný prostřik na pravém proudu znamenal čas „až" 17,66 s což bylo třetí místo. V mužské kategorii byla předvedena celá řada soutěžních pokusů, které atakovaly šestnáctkový čas, ovšem různá míra prostřiků odsunula tyto pokusy z předních pozic.

V konečném hodnocení se pak objevily pouze dva šestnáctkové časy. Nejvíce se dařilo průběžnému lídru letošního ročníku EXTRALIGY, družstvu z Laviček, které s časem 16,79 dosáhlo svého prvního EXTRALIGOVÉHO vítězství a významně si posílilo celkovou vedoucí pozici. Čas Laviček atakovalo družstvo ze Sedlatic, ovšem větší rozptyl časů na jednotlivých terčích znamenalo konečných 16,88 s a druhé místo. Atak na šestnáctku předvedli i Nevcehle, ale čas na levém terči 17,11 s znamenal „až" 3.místo. Soutěž ve Vacenovicích měla od samého začátku až do konce v obou kategoriích svou potřebnou dramatičnost a náboj. Všechna soutěžní družstva předváděla velmi kvalitní pokusy a patří jim všem poděkování za předvedené výkony.

Celkově lze konstatovat, že Vacenovická soutěž měla všechny atributy co by EXTRALIGOVÁ soutěž měla mít. Pořádající organizace nenechala nic náhodě a na první pohled bylo vidět, že přípravě soutěže věnovala patřičnou pozornost. Perfektně připravená soutěžní dráha, dvě krytá posezení, která v tropickém počasí vytvářela příjemný stín, sociální zázemí, vlajková výzdoba a v neposlední řadě „tuny" jídla a kvalitního pití. To vše spolu s kvalitními sportovními výkony soutěžících a kvalifikovaným moderátorem soutěže, kterým byl Jarda Šašek z Pravčic, vytvořilo tu pravou extraligovou atmosféru. Pro soutěžní družstva, která přijela i na nedělní POHÁR MISTRŮ a v místě přespávala, byla připravena taneční zábava se skupinou JAMA.

Videa