-->

8. kolo Pustkovec

16 July 2011 Author :  

Skvělé počasí, rychlá trať a nový rekord extraligy. To jsou předpoklady a výsledek Extraligy a Moravskoslezského Pohár v Ostravě-Pustkovci. Nově upravená trať s rozšířenou základnou ze zámkové dlažby přivítala účastníky soutěže „O putovní pohár starostky obce" v sobotu 16. července 2011 slunečným počasím.

 

Přesně v 11 hodin nastoupil k prvnímu pokusu tým Starý Lískovec Sport. A hned první nezdařený pokus jako by udal tón celému závodu mužů. Následoval loňský vítěz Olšovec a časem 17,89 sice jako první pokořil hranici 18 s, ale muselo být jasné, že na vítězství to tentokrát stačit nebude. Následovala série pokusů nad 18 s a nedokončených pokusů zaviněných zejména prostřiky a problémy u proudů, což se bohužel stalo také domácímu Pustkoveckému týmu. Následné se opět ozvaly Petrorice B a časem 17, 39 se ujaly vedení. Po zaváhání Sedlatic se podařilo Kunčicím B jako prvnímu týmu pokořit hranici 17 s a časem 16,93 se samozřejmě ujaly vedení.

Následovaly smolné prostřiky Trnavy a Plumlova, ale vše už bylo připraveno na výkon rekordmana Pustkovecké trati. Kluky z Nevcehlí, kterým se v Pustkovci obvykle daří, však tentokrát zastavila málo vídána chyba na koši a to znamenalo konec nadějím. Skvělá série pak přišla s nástupem Jinolic (čas 17, 15) a skvělého pokusu Laviček, které předvedly nakonec nejrychlejší požární útok dne a časem 16,85 zvítězily. Následovala série několika průměrných výkonů a ze skrytu družstev, která bojovala zejména o body v Moravskoslezském Poháru ještě zaútočilo Horní Poříči a časem 16,95 s si doběhlo pro 3. místo celkově. Tři vynikající 16ky tak daly částečně zapomenout na velký počet nehodnocených nebo nevyvedených pokusů.

Po přestávce následovala soutěž žen, která byla tentokrát jednoznačným vrcholem celého závodu. Mimořádně vyrovnané týmy se předháněly ve skvělých časech a bavily tak početné diváky u trati. Zahájily Výčapy se zajištěným pokusem za 17,69. Odpovědí bylo skvělých 16,46 od Nevcehlí, což znamenalo atak současného rekordu Extraligy. Následoval skvělý čas Chrášťan za 16,54. Radíkov chtěl zopakovat vítězství z Vacenovic, ale krásný útok bohužel skončil prostřikem. Vše však již směřovalo k vrcholu. Sychotín srovnal časem 17,69 výkon Výčap a oba týmy se zařadily na třetí příčku průběžně.

A pak již následoval skvělý pokus nováčků na Extraligové Pustkovecké trati. Ženy z Vitiněvsi předvedly bezchybný výkon a časem 16,11 pro sebe ukořistily rekord Extraligy. Skvělý čas pak již pochopitelně nikdo nepřekonal a Vitiněves si tak odváží z Pustkovce vítězství.

Videa