-->

12. kolo 2014 Radimovice

23 August 2014 Author :  

Předposlední prázdninový víkend se seriál Extraligy Hasičské vzájemné pojišťovny v požárním útoku přesunul na sever Čech do Libereckého kraje. Sobota 23. srpna 2014 patřila opět po roce Radimovicím. Mnoho účastníků loňské soutěže do Radimovic přijížděla s očekáváním, jak se pořadatelé zhostí s přípravou soutěže a technickým zázemím.

 

Hned v úvodu přišlo nejen pro soutěžící, ale i diváky milé překvapení v podobě velkoplošné obrazovky, tribuny, profesionálního týmu kameramanů, kteří svými 2 kamerami pokryli celou soutěžní dráhu a na obrazovku, tak přinášeli nejen záběry ze startu a prostoru kolem základny, ale i detailní práci rozdělovače a proudařů. Škoda jen, že některé záběry si od nich nepřevzal i tým FIRETV pro on-line přenos. Další novinkou byl velký dvouřádkový displej s LED žárovkami vysokého kontrastu. Příjemné atmosféře přispělo i příjemné polojasné bezesrážkové počasí a bohaté občerstvení. Mezi tradičními diváky nechyběli ani náhodní návštěvníci zámku Sychrov nejen z ČR, ale i zahraničí. Ti obzvlášť byli překvapeni dosahovanými výsledky jednotlivých družstev.

V kategorii mužů se na startovní čáru postavilo 41 týmů, dokončilo 30. První místo bylo trochu překvapení, i když se jedná o velmi kvalitní a zkušený tým Lhotky Sport (ZK), kteří svým časem 16,70s vytvořili nový rekord tratě a získali prémii 1.000,- Kč. Druhé místo patřilo Lavičkám (ZS) za čas 16,96s, třetí skončila Trnava (TR) - 17,01s. Spokojeni mohli být i muži ze Žernovníku (BK) - 17,05s a Slavětína (LN) - 17,06. Prostřik na pravém terči stál Jinolice Renmotor bednu. Smolný den měl hlavně Bezděkov pod Třemšínem (PB) a Stará Říše (JI).

Kategorie žen měla na startu 15 družstev, pouze družstvo domácích nedokončilo. První místo zaslouženě patřilo Radíkovu (PR) za 16,52s - nový rekord tratě s prémii 1.000,- Kč. Jen 5 setin sekundy za Radíkovem na druhém místě skončily Chrášťany (LT), obrovskou radost ze třetího místa měla ženy z Letohradu - Kunčice (UO) - 16,73s.

Při závěrečném předávání hodnotných cen, originálních pozlacených medailí a pozlaceného poháru pro vítěze soutěžící s obdivem sledovali na velkoplošné obrazovce ze záznamu vítězné útoky Lhotek Sport a Radíkova. Nečekanou zátěž stupňů vítězů při nekončícím vítězném kolečku předvedla všechna 3 družstva v kategorii mužů.

Děkujeme všem sponzorům Sychrovského poháru, že jsme mohli připravit tuto neobvyklou podívanou. K hladkému průběhu závodu přispěl i velmi dobrý výkon rozhodčích.

Podle reakcí soutěžních týmů byl závod v Radimovicích jeden z nejvydařenějších v letošním seriálu Extraligy.

Videa