-->

13. kolo 2014 Benešov u Semil

24 August 2014 Author :  

Předposlední srpnový víkend byl ve znamení závodů extraligy v Libereckém kraji. Po sobotním klání v Radimovicích se nedělní závod konal v Benešově u Semil.

Do hasičského areálu v Podolí zavítala extraliga v letošním roce po druhé a oproti loňskému ročníku čekala na soutěžní družstva nová základna a pro ty nejlepší na zakázku vyrobené skleněné medaile ze sklenářství Jan Hajný - Benátky nad Jizerou.

Závodu se zúčastnilo 41 družstev mužů a 16 družstev žen. V kategorii mužů si vítězství odvezlo družstvo Renmotor Jinolice za čas 16,51, druzí skončili muži z Bezděkova pod Třemšínem - 16,61 a třetí Letohrad Kunčice C - 16,87. Čas pod sedmnáct vteřin byl dále k viděni u družstva Plumlov, Trnava a Lhotky Sport. Nejrychlejší sestřikem dne se prezentoval proudař Bezděkova pod Tremšínem s časem 16,03.

V kategorii žen zvítězily ladies z Chrášťan s časem 16,33, druhý skončil Radíkov - 16,39 a třetí místo si odvezly ženy z Myštěvse za čas 16,87. Nejrychlejší proudařka z Radíkova dokázala zastavit čas na hodnotě 16,07.

Akce se konala opět pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a za podpory obce Benešov u Semil a dalších sponzorů, všem tímto patří velké poděkování.

Videa