-->

9. kolo | Lhotky

08 August 2009 Author :  

Další díl seriálu VPK Extraliga ČR v PÚ se nám 8. srpna 2009 přesunul na vysočinu a to do malé obce na žďársku Netín. Extraliga se původně měla konat na loni nově zrekonstruovaném areále ve Lhotkách, bohužel zde vznikly nějaké problémy a pořadatelé byli nuceni soutěž přesunout do nedalekého, již zmiňovaného, Netína. Soutěži to ale rozhodně na kvalitě neubralo, vše bylo připraveno tak jak má být.

 

Náběh asfaltový, odběh od základný mírně z kopečka a potom se nám dráha nepatrně zvedala nahoru, krásně střižený pažit a vše zastřešovala časomíra a terče z SDH Litava. Za krásného slunečného počasí s mírným větrem se do soutěže přihlásilo 31 mužských a 11 ženských družstev. Pořádí na bodovaných příčkách v mužské kategorii skončilo následovně: 15. místo Hluboké (TR) 18,62s (PP 18,53) Kluci z Hluboké se na extralize moc často neukazují. Prezentovali se plynulým útokem po téměř shodných sestřicích. 14. místo Bříšťany (JC) 18,38s (LP 18,15s) Bříšťany měli menší problémy na savicích, z toho plynula pomalejší voda, ale všechno zachránili po výborných sestřicích proudaři. 13. místo Pavlov (JI) 18,18s (LP 17,82s) "Pavlováci" svůj pokus opakovali. V prvním pokuse proudař při výstřiku vytrhl proudem čáru stříkání, která mu potom znemožnila ideálně sestříknout terč.

Ze strany pavlovských byl podán protest, který rada extraligy schválila. 12. místo Trnava (TR) 18,14s (PP 16,96s) "Trnavákům" se letos určitě nedaří tak jak by si představovali, a né jinak tomu bylo v Netíně. Člen reprezentace Hnízdo měl plnou pr... :) se zapojením proudnice na konci, kterou spojil za pět dvanáct...bohužel to mělo vliv na funkci, na funkci stříkání na terč samozřejmě, který solidně ošplíchl. Útok to byl rychlý, hodně rychlý, o čemž svědčí Šobula šestnáctkový sestřik. 10. místo Litava (BO) 18,10s (PP 17,62s) a Lavičky (ZR) 18,10s (PP 17,05s) Litavským tu opět chyběl jejich pravý proud Krab, který bojoval s dovolenou v práci, kterou bohužel nevybojoval. Na druhou stranu, náhrada za Kraba byla více než adekvátní, zato Pája měl nemalé potíže. Při odběhu mu vypadlo klubo z ruky a měl co dělat aby dotáhl. Kluci z Laviček rozběhli v Netíně opět brutální útok, bohužel s tou rychlostí se né moc dobře srovnal Vlasta na levém proudu a jeho prostřik zapříčinil "až" 10. místo. 8. místo Neplachovice (OP) 17,92s (PP 17.72s) a Bolatice (OP) 17,92s (PP 17,53s) "Joudové" z Neplachovic se letos rozběhali k famózním výkonům a jejich dobrou formu potvrdili i tady a to dalším sedmnáctkovým časem.

Bolatice měli na rozdělovači zajímavou, ale hodně rychlou, posilu. Byl jím Pepa z Hněvošic, který normálně běhá proud, ten kluk se toho ale nebojí, a tak si s klidnou hlavou střihl rozdělovač, nutno dodat - bez problémů!! - klobouk dolů! 7. místo Letohrad - Kunčice (UO) 17,88s (PP 17,75s) Letohrad předvedl krásný útok víceméně bez chybiček se skoro totožnými sestřiky. 6. místo Vřeskovice (KT) 17,86s (LP 17,35s) Oni umí, opravdu umí. Na extralize se často neukazují, ale když přijedou tak to stojí zato. Rychlý útok, bohužel s menším prostřikem na pravo. 5. místo Podmoklany (HB) 17,75s (PP 17,68s) Podmoklany letos už několikrát ukázali, že dokážou promlouvat do předních míst extraligy, možná je škoda, že extraligu nejezdí celou, ale co není může být. V Netíně předvedli rychlý útok s téměř totožnými sestřiky a myslím, že byli nadmíru spokojeni. 4. místo Urbanov (JI) 17,74s (PP 17,68s) Draci z Urbanova měli letos smůlu. Hned po prvním závodě se jim zranil "Dejvák" na rozdělovači. Čtyři závody museli vynechat, a na dalších si někoho půjčit. Podle mého, by určitě dokázali míchat s umístěním do pátého místa, jenže to je kdyby. V Netíně už kluci s uzdraveným "Dejvákem" a plynulým útokem. 3. místo Úherce (PS) 17,73s (LP 17,40s) Úherečtí letos, po loňské "Nkové" sezóně, opět válí. Svoji dobrou formu potvrdili i na netínské dráze. 2. místo Velké Hoštice (OP) 17,56s (PP 16,92s) Hoštice hodně překvapili. Předvedli krásný útok, s mírným prostřikem na pravo, ale i tak pro borce určitě veliká radost. Kluci letos hodně nenápadně bodují a sbírají body do tabulky a tak to má být :) 1. místo Plumlov jedéééé (PV) 17,00s (PP 16,38s) Plumlovským se konečně podařilo zastavit "stíhací jízdu" robotů z Nevcehle. Z mírného kopečka si nedělali hlavu a vodu poslali proudařům hodně rychle, aby měli čas na omytí...a taky že ano, Myšák omyl, prostříkl a sestříkl..naštěstí to na první místo stačilo:) Rohlíčkův brutální sestřik byl poprávu odměněm nejrychlejším sestřikem dne. Velikým překvapením bylo zaváhání borců z Nevcehle, Jurič se sekl na základně a tato chyba se táhla až do konce útoku - bez bodů. Krásné útoky pak předvedl Lestkov (SM), Květinov (HB), Kámen (HB), bohužel ve všech případech byl problém na jednom terči. Suma sumárum - plumlovští dnes na čele tabulky, po zaváhání Nevcehle, zvýšili svůj náskok na 31 bodů. Prozatimní boj o 3. místo dnes uhájila Litava o 6 bodů před Úhercema.

A v prozatimním minisouboji o páté místo uhájili Neplachovice náskok o bod před "lavičákama". Ze zadu se ale na ně nenápadně začínají dotahovat Velké Hoštice, Lestkov a Trnava. Bodované místa v ženské kategorii vypadali takto: 7. místo Výčapy Q (TR) 21,99s (LP 21,96s) "Královnám" se moc nedařilo. Jana na pravém proudu měla na základně problém s uchopením proudnice, která se jí zakutálela až někam kamsi. Strojnice zkušeně počkala s vodou a proudařky pak s vyrovnanými sestřiky zastavily časomíru na zmíněném čase. 6. místo Lhotky (ZR) 20,71s (LP 20,02s) Domácí ženy měli menší problém na rozdělovači, nepodařilo se jim zavřít vedení B a uteklo jim tu spoustu vody. 5. místo Výčapy (TR) 20,70s (PP 19,74s) Holky s výkonem asi taky hodně spokojené nebyly. Proudařky hodně bojovaly při sestřikách. Musím ale vyzdvihnout (mám to přikázané) perfektní práci béčkařky, no nevím, ale asi to dobře udělala:) a co už...celý tým podal dobré výkony:) 4. místo Bříšťany (JC) 19,78s (LP 18,82s) Holky z Bříšťan měly stejný problém jako Výčapy. Útok vypadal bezchybně, bohužel sestřiky už tak bezchybné nebyli, ale 4. místo je krásné místo :) 3. místo Podmoklany (HB) 19,27s (PP 19,09s) Holky z Podmoklan po ukončení ženské katogorie zářili jako sluníčka:) Kdesi zdáli jsem zaslechl, že si tu medaili z krku nesundají ani při sprchování :) Jejich útok vypadal krásně, proudařky nebyly úplně ideálně na čáře stříkání, ale terče pro ně nebyly žádnou překážkou. 2. místo Nevcehle (JI) 17,11s (PP 16.84s) U holek z Nevcehle moc často než 1. místo nevidíme, ale co už :) ...dnes je tam dvojka:) Útok byl opět brutální na rekordní čas, ALE....Litavské terče dnes daly proudařkám zabrat. I tak krásný čas. 1. místo Lhotky Team (ZR) 17,04s (PP 16,72s) Říká se: "Doma se nevyhrává", myslím ale, že holky ze Lhotek jsou určitě rády, že si na toto pořekadlo nevzpomněly před útokem. Jejich útok byl snad bez chybičky. Strojnice zkušeně počkala s vodou a proudařky neméně zkušeně sundaly terče tak, aby to stačilo na první místo :) Sestřik pravé proudařky byl oceněn nejlepším sestřikem ženské kategorie. Dnes se opět moc nedařilo holkám z Chrášťan (LT), všechny naděje na úspěch zhatilo zaváhání na rozdělovači, kvůli kterému byly holky na proudech daleko od čáry.

Suma sumárum - Nevcehle si svou první pozici bezproblému drží stejně jako Výčapy druhou pozici. Nebezpečně se po dnešní výhře začaly dotahovat Lhotky Team na 3. místo, které si prozatím drží Výčapy Q.

Videa